Κένυα

Κατηγορία: Αφρική

Τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις είναι μέρος τους τοπίου της Κένυας. Ένας αγαπημένος προορισμός για σαφάρι στην Ανατολική Αφρική. Υπάρχουν περισσότερα από 40 εθνικά πάρκα και καταφύγια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα στη λίμνη Βικτώρια και στον Ινδικό Ωκεανό, που καλύπτουν κάθε φανταστικό τοπίο και διαθέτει όλα τα ζώα της Αφρικής. Το σαφάρι είναι η ψυχή του τουρισμού της Κένυας, και η μεγαλύτερη απόφαση για τους περισσότερους δεν είναι αν θα πάνε στη Κένυα, αλλά αντίθετα το ποια άγρια ζώα θα αναζητήσουν πρώτα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το σαφάρι της άγρια ζωής είναι η ψυχή του τουρισμού της Κένυας, και η υποδομή για τους ταξιδιώτες εντυπωσιακή. Τα τζιπ, τα λεωφορεία και τα μικρά αεροσκάφη πετούν καθημερινά σε όλη τη χώρα προς τα καταλύματα για σαφάρι και τους καταυλισμούς, με μερικά να είναι απλά και αγροτικά και άλλα να είναι πλούσια και πολυτελή. Μπορείτε ευχάριστα να απολαύσετε στενές επαφές με τη φύση ακόμη και με περιορισμένο προϋπολογισμό, περπατώντας στους δρόμους του σαφάρι με ντόπιους οδηγούς και να μείνετε σε οικονομικούς καταυλισμούς που έχουν κάποιες ανέσεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν το ταξίδι τους από το Ναϊρόμπι, αλλά λίγοι καθυστερούν καθώς υπάρχουν πιο ελκυστικές πόλεις κατά μήκος της ακτής της Κένυας και είναι διάσπαρτες γύρω από την κοιλάδα Great Rift. Ότι και να διαλέξετε το εσωτερικό της χώρας ή την ακτή, με τα παραθαλάσσια θέρετρα και τα Ισλαμικά ερείπια, να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε ένα εθνικό πάρκο ή αποθεματικό πολύ κοντά – το Ναϊρόμπι έχει ένα εθνικό πάρκο, εντός των ορίων της πόλης, με ζέβρες και καμηλοπαρδάλεις πάρα πολύ κοντά στα προάστια του.
Η Κένυα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για πολιτιστικές συναντήσεις, με περισσότερες από 40 διαφορετικές φυλετικές ομάδες, η κάθε μία με το δικό της μοναδικό τρόπο ζωής. Οι ημι – νομαδικοί Μασάι, με τα στολίδια που καλύπτονται με χάντρες, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, είναι ίσως η πιο προφανής ομάδα, αλλά το να επισκεφτείτε οποιοδήποτε φυλετικό χωριό είναι μία συναρπαστική εμπειρία.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Σευχέλλες Τανζανία »

Επιλέξτε Περιοχή

Σαφάρι στη Κένυα...από 1.535€

8ήμερο σαφάρι σε συνδυασμό με διαμονή στο Ναϊρόμπι ή στη Μομπάσα.

Δείτε περισσότερα...

FreeCurrencyRates.com