Μιλάνο

Κατηγορία: Ιταλία

Με μαζική αστική εξάπλωση και τη φήμη ότι είναι η κρύα πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο δεν αισθάνεται σαν μια πεμπτουσία ιταλικής μητρόπολης, αλλά με έποικους από όλη τη χώρα κάνοντας το σπίτι τους, οι επισκέπτες θα βρουν όλη την Ιταλία σε μία πόλη. Γνωστό ως κέντρο της μόδας, της οικονομίας και του ποδοσφαίρου, το Μιλάνο είναι αναμφισβήτητα η πιο κομψή πόλη της χώρας.

Ως επίκεντρο της ιταλικής μόδας και εσωτερικού σχεδιασμού, υπάρχει σίγουρα ένα συνεχές βουητό για την πόλη. Οι διεθνείς fashionistas, σχεδιαστές, supermodel και παπαράτσι κατεβαίνουν στο Μιλάνο δύο φορές το χρόνο για τις εκθέσεις της άνοιξης και του φθινοπώρου. Πολλοί σχεδιαστές υψηλού επιπέδου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους αξιόπιστους παραγωγούς της πόλης και παραμένει ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ψωνίσουν.

Παρά τον αέρα της σύγχρονης φαντασίας, υπάρχει επίσης μεγάλη ιστορία εδώ. Περάστε μέσα από τη σύγχρονη μητροπολιτική φασαρία και θα συναντήσετε αμέτρητες εντυπωσιακές εκκλησίες και παλάτια. Ξεκινήστε με την εκπληκτική Duomo στο κέντρο της πόλης, έναν κολοσσιαίο γοτθικό καθεδρικό ναό, έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Στη συνέχεια, υπάρχει η εκκλησία Santa Maria delle Grazie, στην οποία βρίσκεται η αναπαλαιωμένη ζωγραφική του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι και επιβίωσε από τις βομβιστικές επιδρομές στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.Υπάρχουν επίσης πολλά να δείτε κοντά στον καθεδρικό ναό Duomo, όπως η περίφημη όπερα της πόλης La Scala και το κάστρο Sforza, ένα μεγάλο μεσαιωνικό φρούριο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Galleria Vittorio Emanuele, μια αρχαία και λαμπερή εμπορική γκαλερί.

Η αισθητική του Μιλάνου δεν βρίσκεται μόνο στο ιστορικό κέντρο. Η όμορφη περιοχή Navigli στα νότια έχει γίνει δημοφιλής για τα πολλά μπαρ και εστιατόρια της, όπως και η κομψή συνοικία Brera και η πολυσύχναστη πανεπιστημιακή συνοικία.


Εν τω μεταξύ, οι πρώην βιομηχανικές περιοχές υπόκεινται σε σχέδια αστικής ανανέωσης, όπως η παλιά περιοχή Fiera, η οποία περιλαμβάνει νέα διαμερίσματα, πάρκο, μουσείο σύγχρονης τέχνης και ένα τρίο φουτουριστικών ουρανοξυστών. Μια τολμηρή επανεμφάνιση η οποία μας θυμίζει ότι το Μιλάνο είναι η πιο δυναμική πόλη της Ιταλίας.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Φλωρεντία

Επιλέξτε Περιοχή