Η χώρα της Ιταλίας

Κατηγορία: Ιταλία

Υπάρχουν ηλιόλουστα νησιά και μπλε ελεκτρίκ σέρφ, παγωμένες λίμνες και φλογερά ηφαίστεια, εκτάσεις αμπελώνων και αστικά τοπία που φιλοξενούν τους περισσότερους χώρους της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Μερικές περιοχές προσφέρουν τέτοια ποικιλία και λίγοι είναι εκείνοι οι επισκέπτες που φεύγουν χωρίς την ένθερμη επιθυμία να επιστρέψουν.

Οι καλλιτεχνικοί και αρχιτεκτονικοί θησαυροί της Ρώμης, της Βενετίας, της Φλωρεντίας και της Νάπολης προσελκύουν τους επισκέπτες. Με τους Ρωμαίους που κατέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, τους Βενετούς που έστειλαν το Μάρκο Πόλο σε ανεξερεύνητα εδάφη πέρα του χάρτη, ενώ ο Τζιότο, ο Λεονάρντο Νταβίντσι, ο Μπρουνελέσι και ο Μικελάντζελο που ξεκίνησαν την Αναγέννηση στη δυτική τέχνη και την αρχιτεκτονική.

Κοιτάξτε γύρω σε όλα τα υπέροχα παλάτια, τις ζωγραφιές, τις εκκλησίες και τα μνημεία και αναρωτηθείτε κατά τη διάρκεια των αιώνων της σκληρής δουλειάς και της απαράμιλλης αφοσίωσης στις παραδοσιακές τέχνες και στο φυσικό περιβάλλον. όπως η τοπική τέχνη έτσι και το κρασί σχεδιάστηκε για να ανυψώσει τα πνεύματα. Από τα πεντακάθαρα πέτρινα πεζούλια του Cinque Terre, εκτείνεται από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τους τρομακτικούς γκρεμούς και τις πελώριες πλαγιές της  Chianti, την πεδιάδα με τα ποτάμια της κοιλάδας Po και τις ηφαιστειογενείς πλαγιές της Αίτνας, τα Ιταλικά κρασιά φτιάχνονται με αγάπη για να συμπληρώσουν σωστά την προσεκτικά προετοιμασμένη τοπική κουζίνα στο πιάτο σας.

Όπως το φαγητό της, αυτή η χώρα είναι μία ατέλειωτη γιορτή εμπειριών. Ανεξάρτητα από το πόσο τρώτε, πάντα θα αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στο πρώτο πιάτο. Μπορείτε να κάνετε σκι στους Δολομίτες ή να κάνετε ποδηλασία στη χώρα του κρασιού? Μπορείτε να κάνετε καταδύσεις στα ηλιόλουστα νερά της Σαρδηνίας, να ανεβείτε τα Αιολικά ηφαίστεια ή να κάνετε βόλτες στους πάγκους της Νάπολης? Η επιλογή είναι εκθαμβωτική και εκπληκτική. Επομένως συμβουλευτείτε τους ντόπιους. Χαλαρώστε, καθίστε πίσω μέσα στην πετσέτα σας και ετοιμαστείτε για να ξεκινήσετε.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Φλωρεντία »

Επιλέξτε Περιοχή

 • Βουδαπέστη
  Βουδαπέστη Σκαρφαλωμένη στις όχθες του Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας ως φόντο, οι φυσικές ομορφιές…
  Tags: Europe
  Read 619 times Read more...
 • Μαλδίβες
  Μαλδίβες Ήλιος, άμμος και θάλασσα, χίλια νησιά «Ροβινσώνες Κρούσοι», μεγάλες λιμνοθάλασσες με διαφορετικά βάθη και απεριόριστες…
  Read 555 times Read more...
 • Αργεντινή
  Αργεντινή Η Αργεντινή βρίσκεται στη Νότια Αμερική, που χωρίζεται από τη Χιλή προς τα δυτικά από…
  Read 371 times Read more...