Φλωρεντία

Κατηγορία: Ιταλία

Η φημισμένη Φλωρεντία  δεν είναι μόνο μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας – είναι και ένα από τα πολιτιστικά κοσμήματα της Ευρώπης. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από το βάθος του τόπου, περνώντας το χρόνο τους από το ένα αριστούργημα στο άλλο. Είναι κατανοητό, καθώς στο λίκνο της Αναγέννησης στεγάζονται μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς του κόσμου.

Είναι επίσης απίστευτα όμορφη πόλη με τις συστάδες από κοκκινόμαυρες στέγες και τα μεγαλεία της ύστερης μεσαιωνικής εποχής να βρίσκονται ανάμεσα στους αμπελώνες του Chianti. Τα αρχαία της παλάτια, τους καμπυλωτούς της τρούλους και τις υψηλές της βασιλικές οι οποίες είναι γεμάτες από έργα τέχνης και γκαλερί παγκόσμια κλάσης, κυρίως η Uffizi. Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ταξινομημένο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το κυρίαρχο στοιχείο του κέντρου είναι η Duomo, ο Καθεδρικό ναός της πόλης, ένα ορόσημο κομψότητας και ομορφιάς. Σε κοντινή απόσταση από το ποταμό Άρνο που διασχίζεται από τη διάσημη γέφυρα Ponte Vecchio, η οποία εξακολουθεί να είναι γεμάτη από καταστήματα και κρατιέται από στύλους. Χρονολογείται από το 14ο αιώνα, η γέφυρα αυτή επιβίωσε από τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Σταθείτε κοντά στο ποτάμι τη νύχτα, θαυμάζοντας τη φωταγωγημένη πόλη με τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, παραμένει ένα αξέχαστο θέαμα.Εάν θέλετε να απομακρυνθείτε από τον κόσμο (κυρίως των εκατομμυρίων αυτών που φτάνουν στη πόλη το καλοκαίρι), κατευθυνθείτε στα νότια της πόλης όπου υπάρχουν λόφοι, κήποι και εκκλησίες. Μία βόλτα στο λόφο του San Miniato σας οδηγεί σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της πόλης, με μία ρωμανική βασιλική στην κορυφή. Και πάλι, η θέα είναι υπέροχη.

Αλλά για όλη τη λαμπρότητα του παλιού κόσμου, το να δει κανείς την πρωτεύουσα της Τοσκάνης μόνο μέσα από το πρίσμα της ιστορίας είναι λάθος. Είναι επίσης μία δυναμική και κοσμοπολίτικη πόλη του 21ου αιώνα, με τα ιδιαίτερα φαγητά και ποτά της. Το Gelato είναι ένα ίδρυμα της Φλωρεντίας που ανυψώνεται σχεδόν με μορφή τέχνης.Μία ακόμη γοητεία της είναι η δυνατότητα για ψώνια. Όσου ασχολούνται με τη μόδα κατευθύνονται στη Via de’ Tornabuoni για τις καλύτερες επώνυμες μάρκες, ενώ αξίζει να εξερευνήσετε την αφθονία των αγορών που υπάρχουν στην πόλη για την πληθώρα των χρωμάτων και των μυρωδιών. Ειδικότερα, η αγορά του San Lorenzo, που εκτείνεται από τη Piazza San Lorenzo μέχρι τη Via dell’Ariento, είναι μία διασκεδαστική διαδρομή.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Η χώρα της Ιταλίας Μιλάνο »

Επιλέξτε Περιοχή