Η χώρα της Ουγγαρίας

Κατηγορία: Ουγγαρία

Πολιτιστικά και γλωσσικά η Ουγγαρία αποτελεί την «ξεχωριστή ιδέα» στην Κεντρική Ευρώπη, διαφέροντας  από όλους τους άμεσους γείτονές της, όμως για τους πιο αξιόλογους λόγους.

Η Ουγγαρία είναι ένα έθνος του οποίου η πρωτεύουσα, Βουδαπέστη, μπορεί να θεωρηθεί ισάξια της κλασικής Βιέννης. Είναι ένας κόσμος καλοδιατηρημένων κάστρων, σαγηνευτικά εξαιρετικής ποιότητας κρασιών και μιας ήσυχης στωικής υπερηφάνειας να πλανάται σε κάθε έκφανση της πόλης όπως στο τοπίο της με τα χαμηλά βουνά, τα δάση της από βελανιδιές και τις ιαματικές πηγές της.

Οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τα ζεστά νερά, αρχικά για ιατρικούς σκοπούς. Σήμερα, η επιδίωξη της χρήσης τους είναι η χαλάρωση και με την πάροδο του χρόνου τα λουτρά έχουν εξελιχθεί σε υπέροχα αρχιτεκτονικά κτίσματα, κυρίως στη Βουδαπέστη.

Η πρωτεύουσα είναι μια κομψή, στιλάτη και ζωντανή πόλη αποτελούμενη από δύο ξεχωριστούς οικισμούς συγκεντρωμένους σε κάθε πλευρά του ποταμού Δούναβη: η λοφώδης περιοχή Budaδιαθέτει τον πλούτο και την χάρη της δυναστείας τωνHabsburgκαθώς και νεοκλασικά κτίρια, ενώ το Pest είναι το εμπορικό της κέντρο με μια γενναιόδωρη παρουσία της αρχιτεκτονικής artnouveau.

Η πόλη είναι από καιρό το επίκεντρο της καλλιτεχνικής, μουσικής και λογοτεχνικής κοινότητας της Ουγγαρίας και είναι μακράν το καλύτερο μέρος στη χώρα για να βρεις μια μεγάλη ποικιλία από μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι μικρότερες πόλεις είναι εξίσου αρχιτεκτονικά συναρπαστικές και αξίζουν η κάθε μια ξεχωριστά μια επίσκεψη: το Pécs για τα μουσεία του, το Eger για τις οχυρώσεις του και το περίφημο κρασί Bull'sBloodκαι το Györ του οποίου ο Καθεδρικός Ναός στεγάζει το χρυσό ερμάριο του László.

Πέρα από αυτά τα αστικά κέντρα, η Ουγγαρία έχει να προσφέρει πάμπολλες φυσικές απολαύσεις. Νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης βρίσκεται η λίμνη Balaton, το μεγαλύτερο σώμα γλυκού νερού της Κεντρικής Ευρώπης, όπου οι ντόπιοι δροσίζονται τα ζεστά καλοκαίρια στα νερά της που έχουν μέσο όρο θερμοκρασίας20 ° C (68 ° F).

Τον χειμώνα, η Ουγγαρία παγώνει και οι λάτρεις της συγκίνησης κατευθύνονται προς τα βόρεια προς τους λόφους Bakony για να κάνουν σκι μέσα στα δάση, πριν χαλαρώσουν με μια βουτιά στα φημισμένα ιαματικά λουτρά.

Μπορεί να είναι μια χώρα που περιβάλλεται από άλλους πολιτισμούς, αλλά η Ουγγαρία αρκείται στην δική της παράδοση, ανεξάρτητα από τις επιρροέςπου οι γείτονές της προσπάθησαν να μεταφέρουν γεγονός που είναιότι το καλύτερο για αυτήν.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Βουδαπέστη »

Επιλέξτε Περιοχή