Η χώρα της Ολλανδίας Προτεινόμενο

Κατηγορία: Ολλανδία

Επικεφαλής του κράτους είναι η συνταγματική μοναρχία της χώρας, τα παλάτια της οποίας κυριαρχούν σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις της, συμπεριλαμβανομένου της Χάγης και της πρωτεύουσας, το Άμστερνταμ. Η τελευταία, φημίζεται για τα σπίτια με τις στέγες με σκαλοπάτια (step-gabled houses), τα ποδήλατα που τα βρίσκεις παντού, τη βρώμικη περιοχή με τα κόκκινα φώτα και τα coffeeshops, και διχοτομείται από τις πλωτές οδούς που απαριθμούνται στις λίστες της  UNESCO, πολλές από τις οποίες γεφυρώνονται από όμορφες, δικτυωτές γέφυρες.

Στα νότια βρίσκεται το Ρότερνταμ, μία βιομηχανική πόλη λιμάνι που έχει επωφεληθεί από μία πλήρη ανακαίνιση που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας μία πληθώρα από εξαιρετικά μουσεία.

Η νοτιότερη πόλη του, το Μάαστριχτ βρίσκεται στην πιο δυσφημισμένη περιοχή του Λίμπουργκ. Παρά τα πειράγματα, είναι μία πόλη λεπτής ομορφιάς, γεμάτη με εκκλησίες, που διχοτομείται από ένα ισχυρό ποτάμι και φιλοξενεί το καλύτερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο,  Selexyz Dominicanen.

Πίσω προς την ακτή, οι Κάτω Χώρες γίνονται λίγο πιο στερεοτυπικά ολλανδικές, με τεράστια πολύχρωμα χωράφια με τουλίπες, διακοσμημένα με ανεμόμυλους και αγροκτήματα γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγουν κεφάλια από τυρί για το οποίο φημίζεται και η χώρα. Το χαμηλό υψόμετρο της ολλανδικής υπαίθρου συνοδεύεται από ένα δίκτυο από γραφικές πόλεις και χωριά, όπως το  Edam, το Haarlem και το Leiden, τα οποία έχουν αλλάξει ελάχιστα μέσα στο πέρασμα των αιώνων.

Το καλύτερο όμως απ’ όλα είναι οι αμμώδεις παραλίες της Βόρειας Θάλασσας της Zeeland (Ζηλανδία) οι οποίες εκτείνονται για 650 αδιάσπαστα χιλιόμετρα (403 μίλια). Με την περισσότερη ηλιοφάνεια από ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος τις Κάτω Χώρες, η Ζηλανδία είναι ο ολλανδικός αντίλογος της Καραϊβικής – και με καλύτερα μονοπάτια ποδηλασίας και μουσεία.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Άμστερνταμ »

Επιλέξτε Περιοχή