Παρίσι Προτεινόμενο

Κατηγορία: Γαλλία

Το Παρίσι σπάνια σε απογοητεύει. Φιλοξενεί όμορφη αρχιτεκτονική, συλλεκτική τέχνη και τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, μόνο όσοι έχουν σκληρή καρδιά θα φύγουν από την Πόλη του Φωτός χωρίς να ερωτευτούν.

Υπάρχει η αίσθηση ότι οι κάτοικοι του Παρισιού ξέρουν πραγματικά το πώς να ζουν. Δε σπεύδουν ποτέ το γεύμα τους, οι τοπικοί κομμωτές είναι αιώνια απασχολημένοι και πάντα υπάρχει χρόνος για ένα ακόμη ποτήρι κόκκινο κρασί.

Είναι αδύνατο να μην γοητευτεί κανείς όταν περπατάει στις μεγάλες, πλατιές  λεωφόρους του  Baron Haussmann ή στις όχθες του Σηκουάνα κατά το ηλιοβασίλεμα. Σταθείτε στη σκιά της Sacré-Cœur της Μονμάρτης και δείτε να ανοίγεται η πόλη μπροστά σας, πριν επισκεφτείτε για ένα απεριτίφ.

Όλα περιστρέφονται γύρω από το φαγητό στο Παρίσι. Μπορείτε να φάτε σε 3 αστέρων,  Michelin πολυτέλεια στο Guy Savoy λίγο πιο έξω από την Αψίδα του θριάμβου ή καθίστε πάνω από ένα αχνιστό μπολ από bouillabaisse     στην Rue de Seine (Οδός του Σηκουάνα) και να απαιτήσετε με άνεση να έχετε φάει το καλύτερο φαγητό της ζωής σας. Είτε είναι σε ένα τοπικό μπιστρό είτε σε ένα φημισμένο εστιατόριο ξενοδοχείου, το φαγητό είναι σοβαρή υπόθεση  και κάτι που μπορείτε να γευτείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Πηγαίνετε στο Musee Rodin για να δείτε το The Thinker, που βρίσκεται ανάμεσα σε πανέμορφους κήπους που φαίνονται υπέροχοι είτε είναι ένα χειμερινό απόγευμα είτε είναι ένα καλοκαιρινό βράδυ. Πηγαίνετε στα αριστουργήματα του Monet στο Musee d’Orsay και αντιμετωπίστε τα πλήθη στο υπέροχο Λούβρο για να πάρετε μία γεύση της  Mona Lisa.

Οι λάτρεις της λογοτεχνίας θα βρουν μία πόλη γεμάτη γραφήματα. Πιείτε μία μπύρα στο Les Deux Magots, το καφέ που αγαπήθηκε και σύχναζε ο Χέμιγουέϊ, ο Σάτρε, ο Τζόις και ο Μπρέχτ και αγοράστε τα καλύτερα βιβλία αγγλικής γλώσσας στο Shakespeare και Company. Το αυθεντικό έκλεισε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά αυτό ξαναδημιουργήθηκε μέσα στη δεκαετία του 1960 και παραμένει ένας από τους καλύτερους θεσμούς του Παρισιού για όσους εκτιμούν ιδιαίτερα τις λέξεις.

Ψωνίστε στο Le Marais και κατά μήκος της αριστοκρατικής Rue du Faubourg Saint-Honoré, προτού διασκεδάσετε μέχρι την αυγή σε μερικά από τα πιο έντονα σημεία της Ευρώπης. Και να είστε βέβαιοι ότι θα ξαναέρθετε, επειδή όταν έρθετε μία φορά στο Παρίσι δεν είναι αρκετή, θα ξαναέρθετε.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Η χώρα της Γαλλίας

Επιλέξτε Περιοχή