Η χώρα της Γαλλίας

Κατηγορία: Γαλλία

Θα μπορούσατε να περάσετε τις διακοπές μιας ολόκληρης ζωής στη Γαλλία και να εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε ότι έχετε δει δίκαια τη χώρα. Παραμένει ο πιο τουριστικός προορισμός του πλανήτη, που αξίζει το κύρος του λόγω της συντριπτικής  μάζας ιστορικών θησαυρών που έχει, τα παραμυθένια τοπία και τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες.

Το γεμάτο αίγλη Παρίσι κατευθύνεται σε μία κεντρική κόλαση, συνδυάζοντας όλες τις πόλεις του κόσμου για την ατομικότητα, το περιβάλλον και τα αξιοθέατα. Αλλά η αληθινή ομορφιά της Γαλλίας, από πολλές απόψεις, βρίσκεται αλλού. Τα φυσικά δώρα της χώρας είναι εντυπωσιακά, με λευκή άμμο, ογκώδη βουνά και εκτάσεις πανέμορφης υπαίθρου. Είναι ένας τόπος που έχει εμπνεύσει ονειροπόλους και πότες, επαναστάτες και καλλιτέχνες. Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχου φίλοι της Γαλλίας (Francophiles) σε όλο τον κόσμο (είναι χαρακτηριστικό ότι οι λάτρεις της χώρας έχουν δώσει συγκεκριμένη λέξη για την περιγραφή τους).

Μπορείτε να απολαύσετε τις παραλίες της Cote d’Azur, να μισοκοιμηθείτε στις διαχρονικές πράσινες Κοιλάδες  του Λίγηρα ή να θαυμάσετε τις μνημειώδεις κορυφές των Άλπεων. Περιπλανηθείτε στα χωράφια λεβάντας της Προβηγκίας, τρώτε στο δρόμο γύρω στα θρυλικά μπιστρό της Λυών ή δοκιμάστε την άγρια γοητεία της Κορσικής. Οι πόλεις της Γαλλίας, οι ακτές της και η ύπαιθρός της έχουν όλα τις δικές τους ανταμοιβές για τον επισκέπτη, και όταν παρουσιάζονται όλα αυτά μαζί, αποτελούν ένα τέλειο πακέτο για τον επισκέπτη.

Όταν περπατάτε στα κυκλοθυμικά σοκάκια του λιμανιού της Μασσαλίας ή ψάχνοντας ανάμεσα στις υπαίθριες αγορές του Παρισιού, θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι μέρος τις ίδιας χώρας με τους αμπελώνες της Αλσατίας και τους αμμόλοφους της ακτής του Ατλαντικού.

Αυτή η ποικιλομορφία, με πολλούς τρόπους, είναι η μαγεία της Γαλλίας. Για αυτό το λόγω έχει ατέλειωτα περιοδικά, βιβλία και κείμενα αφιερωμένα στις χαρές της ζωής. για αυτό το λόγο το εθνικό πνεύμα παραμένει τολμηρό, με πολλές αποχρώσεις. Και είναι και ένας ακόμη λόγος για τον οποίο, σε μία ήπειρο γεμάτη από ιστορικά θαύματα και φυσική ομορφιά, η Γαλλία απολαμβάνει την περισσότερη τουριστική προσοχή από οπουδήποτε αλλού.

‘’Πως μπορεί κάποιος να περιγράψει μία χώρα με 365 είδη τυριών?’’ ρώτησε κάποτε ο πρόεδρος της Γαλλίας Charles de Gaulle. Ακόμη και σήμερα είναι μία πολλή καλή ερώτηση.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Παρίσι »

Επιλέξτε Περιοχή

 • Τανζανία
  Τανζανία Εάν κλείσετε τα μάτια και αναπολήσετε την πεμπτουσία της ρομαντικής εικόνας της Αφρικής, θα είναι…
  Read 797 times Read more...
 • Κολομβία
  Κολομβία Η Κολομβία βρίσκεται στην Νότια Αμερική, συνορεύει με την Καραϊβική και τον Ειρηνικό Ωκεανό, τον…
  Tags: city america
  Read 789 times Read more...
 • Ταυλάνδη
  Ταυλάνδη Ταϊλάνδη, το παλιό Σιάμ. Το Βασίλειο της Νοτιοανατολικής Ασίας, βρίσκεται ανάμεσα στη Βιρμανία, τη Μαλαισία,…
  Read 1503 times Read more...