Βιετνάμ

Κατηγορία: Ασία

Μερικοί προορισμοί προκαλούν νοητικές εικόνες τη στιγμή που αναφέρεται το όνομα τους, και μία από αυτές είναι και το Βιετνάμ. Μία ξέφρενη και συναρπαστική χώρα, φέρνει το νου κωνικά καπέλα, πλανόδιους πωλητές, βουβάλια που περπατούν αργά κατά μήκος των ορυζώνων, μοτοποδήλατα που βουίζουν μέσα στις πόλεις και πλωτές αγορές στον ποταμό Μεκόνγκ. Οι μέρες που το Βιετνάμ ήταν γνωστό για τις διαμάχες του με την Αμερική είναι πλέον πολύ μακριά. Από τους Ναούς του Ανόι και τα νησιά του Halong Bay στις παραλίες του Nha Trang και τα παλάτια του Hue, είναι μία χώρα πλέον σταθερά χαραγμένη με ταξίδι ψυχής.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Εξαιτίας της γεωγραφίας του, το κλίμα του Βιετνάμ ποικίλλει σημαντικά από το βορρά προς το νότο με τρεις διαφορετικές κλιματικές ζώνες. Στο κέντρο υπάρχουν τροπικοί μουσώνες από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο και από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο υπάρχουν στο βορρά και στο νότο. Είναι κατά κύριο λόγο στεγνά τον υπόλοιπο χρόνο. Ωστόσο μπορεί να γίνει εξαιρετικά καυτά όλο το χρόνο, αλλά στα βόρεια υπάρχει πιο ψυχρό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου. Οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα μπορούν να φτάσουν τους 40ο C στη πιο ζεστή και βροχερή εποχή (Μάιο με Σεπτέμβριο), αλλά στις βόρειες ορεινές περιοχές και στο Ανόι ο καιρός μπορεί συχνά να φαίνεται ψυχρός και υγρός το χειμώνα.
Δεν υπάρχει ιδανική στιγμή να επισκεφτείτε το Βιετνάμ συνολικά, αλλά οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου θα υπάρχει κάπου ήλιος. Η υψηλή περίοδος είναι από το Σεπτέμβριο έως το Μάρτιο, αλλά μπορεί να συναντήσετε στο κέντρο της χώρας κακές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κυρίως από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο. Για τις παραλίες στο κέντρο του Βιετνάμ, Danang, Hoi An και Nha Trang, είναι καλύτερο να πάτε μεταξύ του Μαΐου και του Αυγούστου. Είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε τη Halong Bay όταν υπάρχουν καθαροί ουρανοί.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Χαλαρά, φυσικά υφάσματα όλο το χρόνο, αλλά απαιτούνται πιο ζεστά ρούχα στις ορεινές περιοχές, και το χειμώνα στο βόρεια Βιετνάμ. Τα αδιάβροχα είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Μαλαισία Καμπότζη »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com