Βενεζουέλα

Μια χώρα με τις υψηλές κορυφές των Άνδεων, τα μυστηριώδη Χαμένα οροπέδια του Κόσμου, τη πλούσια άγρια ζωή  με τροπικά δάση, τις ζωντανές πόλεις και τα ειδυλλιακά νησιά της Καραϊβικής. Στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται το Καράκας, η συνωστισμένη  πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Η τοποθεσία της Βενεζουέλας βρίσκεται σκαρφαλωμένη 8 ° πάνω από τον Ισημερινό, που σημαίνει ότι έχει γενικά ένα γαλήνιο θερμό κλίμα. Οι θερμοκρασίες δεν παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 26°C (79°F) και 28°C (82°F) και κάνοντας έτσι τη χώρα να είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο. Οι παράκτιες περιοχές στην Καραϊβική είναι πιο γλυκιές, και οι πεδινές περιοχές μπορούν επίσης να απολαμβάνουν ένα τροπικό κλίμα.
Ο κύριος παράγοντας για την διακύμανση της θερμοκρασίας είναι το υψόμετρο. Οι ορεινές περιοχές των Άνδεων είναι σαφώς πιο δροσερές, και η θερμοκρασία μπορεί να πέσει περίπου στους 9°C (48°F).
Η βροχερή εποχή της Βενεζουέλας διαρκεί από τον Μάιο έως το Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχει η πιθανότητα για πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως το Llanos και σε κάποιες κοιλάδες των Άνδεων. Η ξηρή περίοδος είναι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι τα πιο ψυχροί μήνες, και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είναι οι πιο θερμοί. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα βουνά των Άνδεων είναι από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο, πριν έρθουν οι βροχές τον Ιούνιο. Ο καιρός της Βενεζουέλας είναι αρκετά ευμετάβλητος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου υπάρχει πάντα μια πιθανότητα βροχής. Αν είστε σε βόρεια ορεινή περιοχή, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε λίγες και καλές βροχές.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Κατάλληλα για τις περισσότερες περιοχές είναι τα ελαφριά βαμβακερά και τα τζιν, είτε στα πεδινά είτε στην ακτή. Να πάρετε μαζί ένα πουλόβερ ή ένα σακάκι, εάν σχεδιάζετε να περάσετε χρόνο στις Άνδεις. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να πάρετε μαζί αδιάβροχο ή μία ανθεκτική ομπρέλα σε όποια περιοχή επισκεφτείτε.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Ουρουγουάη

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com