Το Ηνωμένο Βασίλειο

Συνδυασμός τεσσάρων εθνών συνθέτουν το Ηνωμένο Βασίλειο, και το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσα στρώματα όσα συστήνονται από αυτό το γεγονός. Η καλλιτεχνική του σκηνή εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο δημιουργικές και επιτυχημένες στον κόσμο, το πάθος εξακολουθεί να υπάρχει έντονα σε όλα από την πολιτική μέχρι τον αθλητισμό και ο γενικός χαρακτηρισμός είναι τόσο σύγχρονος όσο η πολυπολιτισμικότητά του.

Το Λονδίνο παραμένει το φυσικό κεντρικό σημείο. Ο ορίζοντάς του, που αναμειγνύει μεσαιωνικούς πυργίσκους σε συνδυασμό με ραγδαία αύξηση χάλυβα,  είναι ένας καλός δείκτης για το σύνολο της χώρας. Από τις αγορές του μέχρι τα μουσεία του, τις παμπ του μέχρι τα παλάτια του, είναι μία καλόπιστη παγκόσμια πόλη γεμάτη με διαφορετικότητα. Αλλά δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα – Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία όλα φιλοξενούν πλούσιες συναρπαστικές πόλεις,  γεμάτες κληρονομιά, μουσική και νυχτερινή ζωή. Μερικές, όπως το Μπέλφαστ και το Λίβερπουλ, είναι όμορφα μέρη αλλά τόσο σημαντικό όσο για την ανεξίτηλη προσωπικότητά τους.

Ως χώρα, φυσικά, τα αστικά κέντρα του Ηνωμένου Βασίλειου είναι μόνο ένα μέρος της γοητεία του. Η Βρετανία είναι συχνά εξαιρετικά όμορφη. Υπάρχουν παραθαλάσσιες πόλεις, εθνικά πάρκα και μέλι – πέτρινα χωριά που γεμίζουν ακόμη τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, και το σκηνικό ασκεί αρκετή έλξη σε περιοχές όπως η Ακτή Cornish, το Γιγαντιαίο  Causeway και η Λίμνη District. Πολύ σημαντικοί είναι και οι ατέλειωτοι  πολιτιστικοί σύλλογοι που παρουσιάζει η Βρετανία – από το Henry VIII στους Hogwarts, τους Beatles στο Braveheart, τις χορωδίες αρρένων μέχρι τη Monty Python.

Τι να δείτε...

Κήποι της La Seigneurie
Η Βασιλική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών κατατάσσεται σε αυτούς τους κήπους ως ένα από τα ωραιότερα στα Νησιά της Μάγχης. Οι κήποι είναι ανοιχτοί καθημερινά από τις αρχές τους Απρίλη μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.

Προϊστορικό Guernsey
Τα Dolmens (Νεολιθικοί τάφοι) είναι κοινά στο νησί. Μεταξύ αυτών είναι το Déhus Dolmen, κοντά στη μαρίνα των σκαφών αναψυχής στο Vale, και La Catioroc, σε ένα ανάχωμα με θέα στον κόλπο Perelle (εθεωρείτο μέρος όπου συναντιόντουσαν οι μάγισσες).

Πηγαίνετε με τις ράγες
Κάντε μία βόλτα με το αναγεννημένο μετρό του Λονδίνου με τη Σιδηροδρομική γραμμή Alderney (www.alderneyrailway.com). Είναι η μοναδική σιδηροδρομική γραμμή στα νησιά της Μάγχης.
Η Νήσος του Μαν είναι γνωστή για το στενό σιδηροδρομικό της εύρος, όμως όλοι θα απολαύσουν μία γραφική βόλτα με τη ποικιλία των σιδηροδρόμων που πηγαίνουν γύρω στο νησί. Ο Σιδηρόδρομος  Snaefell Mountain σκαρφαλώνει στην ψηλότερη κορυφή του νησιού.

Ιστιοπλοΐα
Οι λάτρεις των γιοτ και των σκαφών συγκεντρώνονται στα νησιά Sark και Herm για υπέροχη ιστιοπλοΐα. Τα αγκυροβολημένα βρίσκονται στο  Havre Gosselin στη δυτική ακτή του Sark και στο κόλπο La Gréve de la Ville στην ανατολική ακτή.

Εκκλησία της Αγίας Άννας
Το κεντρικό σημείο της πόλης είναι η εκκλησία της Αγίας Άννας, συχνά αναφέρεται και ως «Καθεδρικός ναός των Νησιών της Μάγχης» καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες στα Νησιά της Μάγχης. Φιλοξενεί επίσης το Μουσείο  Alderney Society, το οποίο καταγράφει την ιστορία του νησιού από τη Νεολιθική εποχή.

Παρατήρηση φαλαινών
Οι καρχαρίες και τα δελφίνια αγαπούν τα νερά γύρω από το Νησί του Μαν και έτσι μπορείτε να τα τύχετε συχνά σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή. Ο καλύτερος καιρός για να τα δείτε είναι από τα μέσα του Μαΐου μέχρι τα μέσα του Αυγούστου. Ανακαλύψτε τι μπορείτε να δείτε στο www.manxbaskingsharkwatch.com.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Λονδίνο »

Επιλέξτε Περιοχή

 • Μαδέιρα
  Μαδέιρα Το ‘’Μαργαριτάρι του Ατλαντικού’’, η Μαδέρα είναι κάτι περισσότερο από μία απλά σύντομη διαδρομή στις…
  Tags: Europe
  Read 95 times Read more...
 • Η χώρα της Πορτογαλίας
  Η χώρα της Πορτογαλίας Πολύ ενδιαφέρον είναι να ανακαλύψετε τη ζωντανή πρωτεύουσα της χώρας, Λισαβόνα, και τη βορειότερη ζωντανή…
  Tags: Europe
  Read 63 times Read more...
 • Τανζανία
  Τανζανία Εάν κλείσετε τα μάτια και αναπολήσετε την πεμπτουσία της ρομαντικής εικόνας της Αφρικής, θα είναι…
  Read 63 times Read more...