Τανζανία

Κατηγορία: Αφρική

Εάν κλείσετε τα μάτια και αναπολήσετε την πεμπτουσία της ρομαντικής εικόνας της Αφρικής, θα είναι πιο πιθανό να φανταστείτε τη Τανζανία: το δράμα της μετανάστευσης της άγριας ζωής κατά μήκος μιας φαινομενικά ατέλειωτης σαβάνας, το παράλογο χιόνι και το όρος Κιλιμάντζαρο, τους εικονικούς και αγαλματώδεις  πολεμιστές Μασάι και τις εξωτικές παραλίες με φοίνικες στα νησιά των μπαχαρικών της Ζανζιβάρης. Όλα αυτά υπάρχουν εδώ.

Η Τανζανία μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εθνικά πάρκα και αποθεματικά παιχνίδια στην Αφρική. Το Εθνικό Πάρκο της του Σερενγκέτι θεωρείται κορυφαίο σημείο της ηπείρου για να δείτε περιφερόμενη άγρια ζωή σε τεράστιες ανοιχτές πεδιάδες.
Σε κοντινή απόσταση, μέσα στα απότομα τείχη του Ngorongoro Crater βρίσκονται οι πιο πυκνοκατοικημένες συγκεντρώσεις πληθυσμού σε θηλαστικά της Αφρικής πάνω στη γη. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι, το Selous Game Reserve είναι μεγαλύτερο και από την Ελβετία, και είναι άγριο, απομακρυσμένο και εξακολουθεί σχεδόν να είναι ανέγγιχτο από τον άνθρωπο.
Ακόμη πιο μακριά από την περπατημένη οδό υπάρχουν πάρκα στα ακραία δυτικά της χώρας που προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσετε χιμπατζήδες στο φυσικό τους περιβάλλον στις παρυφές της λίμνης Τανγκανίκα, μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αφρικής.
Πέρα από επιβλητικό σαφάρι, η Τανζανία έχει όχι λιγότερο από 804 χιλιόμετρα (503 μίλια) πανέμορφης ακτογραμμής και λευκές περλέ παραλίες με μερικά υπέροχα νησιά ανοιχτά της θάλασσας. Γνωστή ως η Ακτή Σουαχίλι, ήταν μία ευνοημένη στάση από τις αρχαίες εμπορικές οδούς μεταξύ της Ινδικής υπο-ηπείρου και της Μέσης Ανατολής. Τα μπαχαρικά, τα κοσμήματα και οι σκλάβοι περνούσαν από εκεί, φέρνοντας μαζί τους ένα σύμφυρμα από πολιτιστικό πλούτο που παραμένει μέχρι και σήμερα.
Η Τανζανία δεν είναι μικρή ακόμη και στα βουνά της. το εντυπωσιακό και χιονισμένο Όρος Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο στην Αφρική στα 5.895 μέτρα (19.341 πόδια) και η αναρρίχησή του είναι μία αξέχαστη εμπειρία. Η ελαφρώς μικρότερή του αδελφή Όρος Μερού είναι αναμφισβήτητα ακόμη πιο όμορφη, και μία πιο γρήγορη ανάβαση.
Η Τανζανία φιλοξενεί περισσότερα από 120 διαφορετικές εθνότητες και πολιτισμούς, αλλά έχει δει λίγο από την εθνοτική ή θρησκευτική βία που έχει πλήξει ορισμένες άλλες χώρες στην περιοχή. Στην πραγματικότητα, η χώρα είναι ένα εγγενώς ήσυχο μέρος και αγκαλιάζει την πολυπολιτισμική κληρονομιά της, που προσθέτει στην ευρεία απήχηση της.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Το κλίμα είναι τροπικό και οι παράκτιες περιοχές είναι ζεστές και υγρές, ενώ στα βορειοδυτικά υψίπεδα το κλίμα είναι δροσερό και ήπιο. Υπάρχουν δύο βροχερές εποχές, οι σύντομες βροχές που είναι γενικά από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο, ενώ οι μεγάλες βροχές οι οποίες διαρκούν από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Το κεντρικό οροπέδιο τείνει να είναι ξηρό και άνυδρο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την Τανζανία όλο το χρόνο, αν και η καλύτερη χρονική περίοδος για την επισκεφτείτε είναι εκτός από την βροχερή περίοδο μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου, όταν οι θερμοκρασίες είναι καλές κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Οι παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Ζανζιβάρη είναι καλό να τις επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών μηνών του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, όταν το αεράκι της θάλασσας κάνουν τις υψηλές θερμοκρασίες υποφερτές (αν και η υγρασία μπορεί να είναι υψηλή). Ωστόσο, αυτή είναι η πιο δημοφιλή περίοδος για τυπικές διακοπές στη θάλασσα, ειδικά για όσους ταξιδεύουν από την Ευρώπη και θέλουν κάποια παραλία μέσα στη διάρκεια του χειμώνα, και μπορούν να κλείσουν ξενοδοχεία από νωρίς ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Τα τροπικά ρούχα φοριούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, αλλά την πιο δροσερή εποχή, από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο, μπορεί να χρειαστείτε μπουφάν και πουλόβερ, ειδικά τα απογεύματα. Ένδυση κατάλληλη για θερμοκρασίες υπό το μηδέν είναι απαραίτητες για τις υψηλότερες πλαγιές του Κιλιμάντζαρου και του  Meru. Επίσης να σημειώσετε ότι μπορεί να κάνει πολύ κρύο το βράδυ στο χείλος του κρατήρα  Ngorongoro και νωρίς το πρωί μπορεί να έχει ψύχος.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Κένυα

Επιλέξτε Περιοχή

 
FreeCurrencyRates.com