Σευχέλλες

Κατηγορία: Αφρική

Το αρχιπέλαγος των Σευχελλών αποτελείται από 115 γοητευτικά νησιά τα 41 από αυτά είναι γρανιτένια και τα 74 κοραλλιογενή και εκτείνεται βόρεια της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά της Ινδίας στα ζεστά και ανοιχτογάλανα κύματα του Ινδικού Ωκεανού. Οι Σεϋχέλλες είναι ένα από τα τελευταία σύνορα του κόσμου, που υπόσχεται περιπέτεια και εκπληκτική φυσική ομορφιά με παρθένο περιβάλλον που δεν το έχει αγγίξει ακόμη ο άνθρωπος.

Τα νησιά

Οι Σεϋχέλλες έχουν 115 νησιά που ανήκουν σε δύο διακριτές ομάδες. Ο ψηλός γρανίτης, σύμπλεγμα Εσωτερικών Νησιών κατά κύριο λόγο σε σχετικά αβαθές οροπέδιο των Σεϋχέλλων, 4ο νότια του ισημερινού και περίπου 1.800 χιλιόμετρα μακριά από την ανατολική ακτή της Αφρικής, χαμηλού υψόμετρου κοραλλιογενών νήσων, ατόλλες και νησιά ύφαλοι των Εξωτερικών Νήσων βρίσκονται κυρίως πέρα από το οροπέδιο έως 10ο νότια του ισημερινού. Αυτά τα Εξωτερικά Νησιά χωρίζονται σε πέντε ομάδες: η ομάδα Amirantes που βρίσκονται 230 χιλιόμετρα μακριά από το Mahé, η Νότια Ομάδα Κοραλλιών, η Ομάδα Alphonse, η Ομάδα Farquhar και τελικά η Ομάδα  Aldabra, 1150 χιλιόμετρα από το Mahé. Υπάρχουν 43 Εσωτερικά Νησιά σε όλα – 41 γρανιτικά και 2 κοραλλιογενή και συνολικά 72 κοραλλιογενή Εξωτερικά Νησιά.

Εσωτερικά Νησιά
Τα Εσωτερικά νησιά τα οποία είναι κατά κύριο λόγο γρανιτικά, είναι σύμπλεγμα κυρίως γύρω από τα κύρια νησιά του Mahé, του Praslin και του  La Digue, που αποτελούν το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο των Σεϋχέλλων , καθώς και το κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας της. Όλα μαζί στεγάζουν την πλειοψηφία των εγκαταστάσεων των Σεϋχέλλων, καθώς στεγάζουν και το σύνολο του πληθυσμού του αρχιπελάγους. Υπάρχουν 43 Εσωτερικά νησιά στο σύνολο, 41 γρανιτικά και 2 κοραλλιογενή.

Μάχε

Το Μαχέ, μετρά 28 χιλιόμετρα μήκος και 8 χιλιόμετρα πλάτος, είναι το μεγαλύτερο νησί και είναι το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο των Ίννερ Αϊλαντς, και η διεθνής πύλη στις Σεϋχέλλες. Στεγάζει το διεθνές αεροδρόμιο και η πρωτεύουσα της χώρας, Βικτώρια. Αυτό το νησί στεγάζει σχεδόν το 90% του συνολικού πληθυσμού (ή περίπου 72.200 ανθρώπους) που αντανακλά την ποικιλία των εθνοτήτων που υπάρχουν στις Σεϋχέλλες και κατάγονται από  την Αφρική, την Ινδία, την Κίνα και την Ευρώπη, και είναι η έδρα της κυβέρνησης και το επικεφαλές κέντρο εμπορίου.

Με φόντο πανύψηλες κορυφές  από γρανίτη 1000 μέτρων, το Μαχέ είναι ένας εξαιρετικός θησαυρός  χλωρίδας που με την πάροδο των αιώνων έχει εξελιχθεί σε απομόνωση.
Υπάρχουν σπάνια ενδημικά φυτά που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο κοσμώντας τα ομιχλώδη δάση του Μαέ στα οχυρά των βουνών, όπως το Δέντρο Μέδουσα, το σαρκοφάγο Φυτό Πίτσερ στις Σεϋχέλλες και η Ορχιδέα Βανίλια στις Σεϋχέλλες. Ο πρώτος που το επισκέφτηκε ήταν Βρετανός το 1609, το Μαέ δεν το είχαν επισκεφτεί ξανά μέχρι την εκστρατεία του Λαζάρ Πικόλτ το 1742 όταν η σταδιακή διαδικασία εγκατάστασης στο νησί ξεκίνησε αρχικά από τους Γάλλους όπου η άμεση επιρροή συνεχίστηκε μέχρι το 1814 και στη συνέχεια έγινε αποικία τω ν Βρετανών μέχρι που οι Σεϋχέλλες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους το 1976.

Το Μαχέ είναι ένας συγκοινωνιακός κόμβος για να μεταβείτε σε άλλα νησιά και για ημερήσιες εκδρομές σε γειτονικά νησιά και σε άλλα νησιά μέσα στις Σεϋχέλλες. Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού γίνονται από την Air Seychelles που προέρχονται από το Μαέ και εξυπηρετούν τα νησιά. Ένας χαλαρός γύρος του νησιού με το αυτοκίνητο θα σας πάρει 2 με 2 ½ ώρες και αποκαλύπτει τη μερίδα του λέοντος για τα καταλύματα, τους  χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και άλλα αξιοθέατα που υπάρχουν στις Σεϋχέλλες.

Πρασλίν

Το Πρασλίν, με πληθυσμό 6.500 ανθρώπους, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Σεϋχέλλες. Βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μαέ και έχει μέγεθος 10 χιλιόμετρα μήκος και 3.7 χιλιόμετρα πλάτος. Μία ήρεμη εκδρομή γύρω στο νησί με το αυτοκίνητο θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Το Πρασλίν είναι η περιοχή του μυθικού Vallée de Mai, μία από τις δύο παγκόσμιες πολιτιστικές κληρονομιές της UNESCO στις Σεϋχέλλες. Το νησί διαθέτει πραγματικά πανέμορφες παραλίες όπως η Anse Lazio και η  Anse Georgette, οι οποίες και οι δύο βρίσκονται στη τοπ 10 λίστα με τις καλύτερες παραλίες στο κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Πριν από την εγκατάσταση στα νησιά από τους Γάλλους στα μέσα του 18ου αιώνα, το Côte d'Or στο Πρασλίν ήταν αγαπημένο στέκι των πειρατών. Το νησί ονομάστηκε Πρασλίν από το Duc de Praslin, ο Γάλλος υπουργός των θαλασσών το 1768 όταν η «Πέτρα της Κατοχής» στήθηκε στο νησί όπου είναι ακόμη γνωστή ως Anse Possession. Σχεδόν έναν αιώνα και μισό μετά την επίσκεψη του General Gordon (γνωστός ως Khartoum) πείστηκε ότι η Vallée de Mai ήταν η αρχική τοποθεσία του Κήπου της Εδέμ. Εκεί είναι όπου το θρυλικό Coco-de-Mer, το μεγαλύτερο καρύδι του κόσμου, μεγαλώνει ψηλά σε αρχαίους φοίνικες σε ένα αρχέγονο δάσος. Το Vallée στεγάζει έξι είδη φοίνικα που έχουν βρεθεί μόνο στις Σεϋχέλλες.

Το Πρασλίν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας των Σεϋχελλών με ισχυρή παράδοση στη φιλοξενία και με ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων διαμονής. Παρέχει επίσης βάση για εκδρομές στα γειτονικά νησιά, μερικά από τα οποία είναι σημαντικά καταφύγια όπου καλλιεργούνται σπάνια είδη ενδημικής χλωρίδας και πανίδας.

Λα Ντίγκ

Το LaDigue είναι γειτονικό του Πρασλίν και στα δορυφορικά του νησιά  Félicité, Marianne και τα Sisters Islands, το La Digue είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στις Σεϋχέλλες. Το La Digue παίρνει το όνομά του από ένα από τα σκάφη του στόλου εξερεύνησης του Marion Dufresne, που στάλθηκε από τους Γάλλους για να εξερευνήσουν τα νησιά από γρανίτη των  Σεϋχέλλων το 1768.

Εκτός από το ότι στεγάζει τον μαύρο παραδεισένιο μυγοχάφτη των Σεϋχελλών, ένα από τα πιο σπάνια πουλιά της γης, η βιοποικιλότητα των Σεϋχέλλων χαρακτηρίζεται από τέτοια αστέρια όπως ο κινέζικος ερωδιός, σπηλιά ενός είδους χελιδονιού, ενός είδος πτηνού με όνομα waxbill καθώς και δύο σπάνια είδη χελώνας. Τα δάση της La Digue περιέχουν επίσης πλούσια χλωρίδα με τη μορφή λεπτής ορχιδέας, κληματαριές από βανίλια, καθώς και δέντρα όπως ινδικό αμύγδαλο  και τακαμάκα. Οι κήποι αναβλύζουν ιβίσκους και nepenthes (νεπένθς )με φόντο ψηλούς φοίνικες καρύδας.

Η La Digue είναι ένα νησί όπου ο χρόνος κυλάει αργά και ο χρόνος τιμά τις παραδόσεις όπως το ταξίδι με όχημα ένα βόδι και με ένα ποδήλατο που επικρατούν ακόμη. Εξακολουθούν να ασκούνται ακόμηοι παραδοσιακές μέθοδοι κατασκευής σκαφών και τα ρινίσματα προϊόντων καρύδας (κόπρα). Η φιλική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτό το νησί σε συνδυασμό με το νωθρό ρυθμό της ζωής, τη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις μαγευτικές παραλίες, όπως τη θρυλική  Anse Source d’Argent, είναι απόλυτο mustγια τους επισκέπτες. Η La Digue έχει πολλά και ποικίλα καταλύματα για τους επισκέπτες, κατά γραφικά δορυφορικά του νησιά είναι ιδανικά για εκδρομές για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

Εξωτερικά νησιά
Τα Εξωτερικά Νησιά είναι εκείνα που βρίσκονται πέρα από το οροπέδιο των Σεύχέλλων. Περιλαμβάνουν 72 χαμηλού υψόμετρου αμμώδεις καρολλιογενείς νήσους και ατόλλες που βρίσκονται οπουδήποτε μεταξύ των 230 χιλιομέτρων και των 1150 χιλιομέτρων από το Μαέ. Τα λιγότερο επισκεπτόμενα γρανιτικά ξαδέλφια λόγω της σχετικής απόστασής τους, αυτοί οι παρθένοι μικροσκοπικοί κόσμοι, λίγο πιο μικροί από σταγόνες άμμου ή μοναχικοί βράχοι, που προσφέρουν ανέγγιχτους οικότοπους για πολλά είδη άγριας ζωής. Μόνο δύο νησιά έξω από το σύμπλεγμα την Εξωτερικών Νήσων, που ονομάζονται Alphonse και  Desroches, προσφέρουν σήμερα τουριστικό κατάλυμα. Διαθέτουν πολυτελή οικήματα, καθώς και απαράμιλλες δυνατότητες για ιστιοπλοΐα, ψάρεμα και καταδύσεις σε χώρους όπου λίγοι έχουν ξαναπάει.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Μαυρίκιος Κένυα »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com