Πουέρτο Ρίκο

Σκεφτείτε παραλίες με φοίνικες, πολύχρωμα αποικιακά κτίρια και την αρμονία της Καραϊβικής, τις Ισπανόφωνες και τις Αμερικάνικες κουλτούρες, και έχετε το Πουέρτο Ρίκο. Προσθέστε σε αυτές τις εκτάσεις τροπικού δάσους, ζεστά τιρκουάζ νερά και ηλιοφάνεια όλο το χρόνο και έχετε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού προορισμού διακοπών.

Καιρός και Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Σε αντίθεση με πολλά νησιά στη Καραϊβική, οποιαδήποτε στιγμή είναι πραγματικά η καλύτερη εποχή για επισκεφτεί κανείς το Πουέρτο Ρίκο και για να απολαύσει κανείς το τροπικό του κλίμα. Η βροχερή εποχή είναι από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο, αλλά το είδος της βροχόπτωσης και η ποσότητα ποικίλουν σημαντικά από το ένα μέρος του νησιού στο άλλο. Ακόμη και στης πιο βροχερές περιοχές, οι ραγδαίες και σύντομες βροχοπτώσεις είναι συνήθως έντονες αλλά σύντομες.
Αν κανείς ταξιδεύει από το Σαν Χουάν στο Ponce (ή και αντίστροφα), θα παρατηρήσει μία άμεση διαφορά μόλις φτάσει στην κορυφή του βουνού περίπου στα μισά του δρόμου μέσα από το ταξίδι του. Η νότια μεριά τείνει να είναι πιο ξηρή από τη βόρεια. Στην ορεινή περιοχή, θα χρειαστεί κανείς ένα ελαφρύ μπουφάν ή ένα πουλόβερ, καθώς όσο πιο μεγάλο το υψόμετρο σημαίνει τόσο χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Από τη 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου είναι η εποχή των τυφώνων, αν και το Πουέρτο Ρίκο σπάνιε επηρεάζεται από τους τυφώνες. Ο Φεβρουάριος είναι μία εξαιρετική εποχή για να επισκεφτεί κανείς το Πουέρτο Ρίκο. Όταν οι θερμοκρασίες είναι συνήθως κρύες στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ, είναι συνήθως ούτε πολύ ζεστά ούτε πολύ κρύα στο  la isla del encanto, το νησί της γοητείας.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Ελαφριά τροπικά ρούχα. Επαιτείτε ελαφρύ αδιάβροχο. Ένα μαγιό, φυσικά, είναι αυτό που απαιτείται για εκείνους που σχεδιάζουν να απολαύσουν το νερό. Ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου θα σας βοηθήσουν να σας προστατεύουν από τα καψίματα από τις ακτίνες του ήλιου, και αν σκοπεύετε να κολυμπήσετε χρησιμοποιώντας αναπνευστήρα ή να περάσετε αρκετό χρόνο μέσα στο νερό, ακόμη συνίσταται ιδιαίτερα ένα μακρυμάνικο πουκάμισο που απωθεί τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com