Η χώρα της Πορτογαλίας Προτεινόμενο

Πολύ ενδιαφέρον είναι να ανακαλύψετε τη ζωντανή πρωτεύουσα της χώρας, Λισαβόνα, και τη βορειότερη ζωντανή αδελφική της πόλη, το Πόρτο. Είναι πόλεις όπου τα τραμ κροταλίζουν πάνω και κάτω τους λόφους και κατά μήκος των πεζόδρομων, περνώντας από στενά δρομάκια του παρελθόντος και μεγαλοπρεπείς πλατείες, μποέμ καφέ και νυχτερινά κέντρα, εντυπωσιακές μπουτίκ και εστιατόρια.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την εγγύτητα της στη βόρεια Αφρική, η Πορτογαλία είναι μία από τις θερμότερες χώρες της Ευρώπης, με τη μέση θερμοκρασία να είναι στους 15ο C (55°F) στα βόρεια και τους 18°C (64°F) στα νότια, ενώ η Αζόρες και η Μαδέιρα είναι πιο υγρή και πιο ζεστή αντίστοιχα ανοικτά της ακτής. Μπορεί να γίνει βροχερή και να έχει άνεμο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι βλέπουμε τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε τόσο υψηλό επίπεδο όπως τους 40ο C (104°F) γύρω από το εσωτερικό και στους 35ο C (95°F) στα βόρεια.
Στα βορειοδυτικά έχει ήπιους χειμώνες με υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων και αρκετά σύντομο καλοκαίρι. Το βορειοανατολικό τμήμα βιώνει πλέον χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Στα νότια, τα καλοκαίρια (Μάιος – Οκτώβριος) είναι ζεστά με πολλή βροχή, εκτός από νωρίς την άνοιξη και το φθινόπωρο. Χιόνι πέφτει στο βορρά, αλλά λιώνει γρήγορα.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Συνίστανται ελαφριά μέχρι μέτρια ρούχα και αδιάβροχα (η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βροχοπτώσεων στην Ευρώπη). Το καλοκαίρι, να φοράτε πολύ ελαφριά υφάσματα, κατά προτίμηση λινά, καθώς οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν στα ύψη και να αποδειχθούν πολύ άβολες αν έχετε ντυθεί λανθασμένα. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο, καλό είναι να έχετε μαζί ένα συνδυασμό και των δύο ειδών ρούχων.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Λισαβόνα »

Επιλέξτε Περιοχή