Πόρτο

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι υπέροχα γραφική: ένα φύρδην μίγδην κόκκινες στέγες, εστιατόρια με azulejo (είδος από γυαλιστερά χρωματιστά πλακίδια που χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακά ισπανικά και πορτογαλικά κτίρια) και παστέλ ζωγραφισμένα κτίρια τα οποία πλαισιώνουν τον Δούρο ποταμό, θαυμάζοντας τη δική τους εικόνα που αντανακλάται στο νερό.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την εγγύτητα της στη βόρεια Αφρική, η Πορτογαλία είναι μία από τις θερμότερες χώρες της Ευρώπης, με τη μέση θερμοκρασία να είναι στους 15ο C (55°F) στα βόρεια και τους 18°C (64°F) στα νότια, ενώ η Αζόρες και η Μαδέιρα είναι πιο υγρή και πιο ζεστή αντίστοιχα ανοικτά της ακτής. Μπορεί να γίνει βροχερή και να έχει άνεμο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι βλέπουμε τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε τόσο υψηλό επίπεδο όπως τους 40ο C (104°F) γύρω από το εσωτερικό και στους 35ο C (95°F) στα βόρεια.
Στα βορειοδυτικά έχει ήπιους χειμώνες με υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων και αρκετά σύντομο καλοκαίρι. Το βορειοανατολικό τμήμα βιώνει πλέον χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Στα νότια, τα καλοκαίρια (Μάιος – Οκτώβριος) είναι ζεστά με πολλή βροχή, εκτός από νωρίς την άνοιξη και το φθινόπωρο. Χιόνι πέφτει στο βορρά, αλλά λιώνει γρήγορα.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Συνίστανται ελαφριά μέχρι μέτρια ρούχα και αδιάβροχα (η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βροχοπτώσεων στην Ευρώπη). Το καλοκαίρι, να φοράτε πολύ ελαφριά υφάσματα, κατά προτίμηση λινά, καθώς οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν στα ύψη και να αποδειχθούν πολύ άβολες αν έχετε ντυθεί λανθασμένα. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο, καλό είναι να έχετε μαζί ένα συνδυασμό και των δύο ειδών ρούχων.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Λισαβόνα Μαδέιρα »

Επιλέξτε Περιοχή