Μαλαισία

Κατηγορία: Ασία

Με ύφαλους και τροπικά δάση, βουνά και μιναρέδες, ουρανοξύστες και κινέζικα πλοιάρια,  η Μαλαισία σίγουρα ζει με ένα σύνθημα: ‘’Αληθινή Ασία’’. Η υπερβολικά επιβαρυμένη πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, μοιάζει με ένα κρυστάλλινο κήπο που έχει αναπτυχθεί ως εκ θαύματος μέσα στη ζούγκλα. Πράγματι, μικρά κομμάτια παρθένου τροπικού δάσους εξακολουθούν να επιβιώνουν ανάμεσα στους πανύψηλους ουρανοξύστες, τα πολυώροφα εμπορικά κέντρα και του μονόγραμμου σιδηρόδρομου.  Μακριά από τις πόλεις, σας περιμένει παρθένα φύση, με τη μορφή υγρής ζούγκλας με σπάνια και εξωτικά είδη και κοραλλιογενείς υφάλους που συνωστίζονται από χελώνες, καρχαρίες και τροπικά ψάρια.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Η καλύτερη εποχή για διακοπές παραλίας ή κατάδυσης θα εξαρτηθεί από πιο μέρος της Μαλαισίας σκοπεύετε να επισκεφτείτε. Η χώρα πλήττεται από τα νότιο – δυτικά από μουσώνες από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο και από τα βόρειο – ανατολικά από μουσώνες από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, και διάφορα μέρη της χώρας έχουν στεγνές και υγρές εποχές σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους.
Στη δυτική ακτή, οι πιο ψυχροί μήνες είναι από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, ενώ στην ανατολική ακτή, οι πιο ψυχροί μήνες είναι από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο. Η Κουάλα Λουμπούρ είναι ψυχρή από το Μάρτιο έως τον Απρίλιο και από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο, ενώ το Μαλαισιανό Βόρνεο αντιμετωπίζει τις εντονότερες βροχοπτώσεις της μεταξύ του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείτε για στεγνό καιρό είναι ο Ιούνιος και ο Ιούλιος στην ανατολική ακτή, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος στη δυτική ακτή, ο Απρίλιος στη Σαμπάχ και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος στη Σαραουάκ.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Ελαφριά, φαρδιά ρούχα είναι φρόνιμο για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Για να αποφευχθεί η προσβολή από τοπικέ ευαισθησίες, οι γυναίκες ταξιδιώτες θα πρέπει να φοράνε ρούχα που καλύπτουν τα πόδια τους και τα μπράτσα τους. Σημείωση, τα σορτς σπάνια φοριούνται από ενήλικες, εκτός από τη παραλία. Η καλύτερη εντύπωση μπορεί να γίνει με παντελόνια πλήρους μήκους. Καλό είναι, λόγω των βροχοπτώσεων και της ιδιοτροπίας του καιρού στη Μαλαισία, να φέρετε πάντα μία ομπρέλα.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Ταυλάνδη Βιετνάμ »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com