Μιλάνο

Κατηγορία: Ιταλία

Με μαζική αστική εξάπλωση και τη φήμη ότι είναι η κρύα πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο δεν αισθάνεται σαν μια πεμπτουσία ιταλικής μητρόπολης, αλλά με έποικους από όλη τη χώρα κάνοντας το σπίτι τους, οι επισκέπτες θα βρουν όλη την Ιταλία σε μία πόλη. Γνωστό ως κέντρο της μόδας, της οικονομίας και του ποδοσφαίρου, το Μιλάνο είναι αναμφισβήτητα η πιο κομψή πόλη της χώρας.

Ως επίκεντρο της ιταλικής μόδας και εσωτερικού σχεδιασμού, υπάρχει σίγουρα ένα συνεχές βουητό για την πόλη. Οι διεθνείς fashionistas, σχεδιαστές, supermodel και παπαράτσι κατεβαίνουν στο Μιλάνο δύο φορές το χρόνο για τις εκθέσεις της άνοιξης και του φθινοπώρου. Πολλοί σχεδιαστές υψηλού επιπέδου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους αξιόπιστους παραγωγούς της πόλης και παραμένει ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ψωνίσουν.

Παρά τον αέρα της σύγχρονης φαντασίας, υπάρχει επίσης μεγάλη ιστορία εδώ. Περάστε μέσα από τη σύγχρονη μητροπολιτική φασαρία και θα συναντήσετε αμέτρητες εντυπωσιακές εκκλησίες και παλάτια. Ξεκινήστε με την εκπληκτική Duomo στο κέντρο της πόλης, έναν κολοσσιαίο γοτθικό καθεδρικό ναό, έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Στη συνέχεια, υπάρχει η εκκλησία Santa Maria delle Grazie, στην οποία βρίσκεται η αναπαλαιωμένη ζωγραφική του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι και επιβίωσε από τις βομβιστικές επιδρομές στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.Υπάρχουν επίσης πολλά να δείτε κοντά στον καθεδρικό ναό Duomo, όπως η περίφημη όπερα της πόλης La Scala και το κάστρο Sforza, ένα μεγάλο μεσαιωνικό φρούριο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Galleria Vittorio Emanuele, μια αρχαία και λαμπερή εμπορική γκαλερί.

Η αισθητική του Μιλάνου δεν βρίσκεται μόνο στο ιστορικό κέντρο. Η όμορφη περιοχή Navigli στα νότια έχει γίνει δημοφιλής για τα πολλά μπαρ και εστιατόρια της, όπως και η κομψή συνοικία Brera και η πολυσύχναστη πανεπιστημιακή συνοικία.


Εν τω μεταξύ, οι πρώην βιομηχανικές περιοχές υπόκεινται σε σχέδια αστικής ανανέωσης, όπως η παλιά περιοχή Fiera, η οποία περιλαμβάνει νέα διαμερίσματα, πάρκο, μουσείο σύγχρονης τέχνης και ένα τρίο φουτουριστικών ουρανοξυστών. Μια τολμηρή επανεμφάνιση η οποία μας θυμίζει ότι το Μιλάνο είναι η πιο δυναμική πόλη της Ιταλίας.

Ιστορία

Η ιστορία του Μιλάνου εκτείνεται πίσω έναν Κέλτικο οικισμό στο 400 π.Χ.. Κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους το 222 π.Χ. και αργότερα έγινε η πρωτεύουσα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Καθώς η αυτοκρατορία μειώθηκε στους επόμενους αιώνες, η πόλη κατακτήθηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Βησιγότθων , των Ούνων και των Λομπάρδων. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, το Μιλάνο άνθισε ως εμπορικός κόμβος. Από τον 13ο και 14ο αιώνα, η ισχυρή οικογένεια Visconti κυβέρνησε και έφερε μια περίοδο δόξας και πλούτου στην πόλη. Κατά την κυριαρχία τους, χτίστηκε ο υπέροχος καθεδρικός ναός Duomo το 1386.
Παρόλο που το Μιλάνο μεγάλωσε ως μία σημαντική αναγεννησιακή πόλη από τον 15ο αιώνα, θα έπρεπε να ανεχθούν τους γάλλους, τους ισπανούς και τους αυστριακούς ηγέτες μέχρι την ενοποίηση της Ιταλίας το 1871. Το Βασίλειο της Ιταλίας είχε, στην πραγματικότητα, ανακηρυχθεί από τον Ναπολέοντα στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά όταν η κατάληψή του έληξε το 1814, η περιφέρεια της Λομβαρδίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Μιλάνου, βρέθηκε κάτω από τον αυστριακό έλεγχο. Οι Αυστριακοί ελευθέρωσαν τελικά την Ιταλία το 1859 μετά από πολυάριθμες εξεγέρσεις του Μιλάνου. Αν και η Ρώμη ορίστηκε ως η πρωτεύουσα μετά την τελική φάση της ενοποίησης, το Μιλάνο έγινε γρήγορα ο πραγματικός οικονομικός και πολιτιστικός ηγέτης. αναπτύχθηκε σε μία κεντρική βιομηχανική βάση, όπου οι σιδηροδρομικές συνδέσεις επεκτείνονται από την πόλη, και οι τράπεζες του Μιλάνου κερδίζουν την οικονομική κυριαρχία στη χώρα.
Ήταν εκεί που ο φασιστής ηγέτης Μπενίτο Μουσολίνι ανέβηκε στην προεξοχή στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτός και οι οπαδοί του πορεύθηκαν προς τη Ρώμη το 1922, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο της χώρας. Ως κέντρο ιταλικού φασισμού, το Μιλάνο βομβαρδίστηκε έντονα από τους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι θαύμα που τόσο πολλοί ιστορικοί θησαυροί επέζησαν από αυτή την περίοδο, όπως η όπερα La Scala, το Castello Sforzesco και ο Μυστικός Δείπνος του Da Vinci.
Μετά τον πόλεμο, ο πληθυσμός αυξήθηκε καθώς οι μετανάστες από το νότο ήρθαν να αναζητήσουν εργασία και άρχισαν να αναδύονται σύγχρονοι ουρανοξύστες όπως οι Πύργοι Velasca και Pirelli. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, πολλά σπίτια μόδας που είχαν τη βάση τους στην πόλη (συμπεριλαμβανομένων των Armani, Versace και Dolce & Gabanna) έγιναν παγκοσμίως επιτυχημένα και το Μιλάνο μετατράπηκε σε μία από τις κορυφαίες πρωτεύουσες μόδας παγκοσμίως.

Γνωρίζατε ότι:
•    Ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπέστη άμεσο χτύπημα από επιδρομή βομβαρδισμού των συμμάχων, αλλά επέζησε επειδή ο τοίχος που κοσμούσε στην εκκλησία της Santa Maria delle Grazie ήταν από σάκους με άμμο.
•    Αν και κατέβηκε στην ιστορία ως ένας από τους φημισμένους φασίστες του κόσμου, ο Μουσολίνι ήταν αρχικά εξέχουσα προσωπικότητα στο ιταλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο συντάκτης των εφημερίδων του. Αποσύρθηκε να υποστηρίξει την ιταλική παρέμβαση στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
•    Μπορεί να έχουν αρχίσει εργασίες στο Il Duomo το 1386, αλλά η κατασκευή συνεχίστηκε για εκατοντάδες χρόνια αργότερα, με προσθήκες και διακοσμητικές λεπτομέρειες που προστέθηκαν στην πρόσοψη μόλις τον 19ο αιώνα.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Φλωρεντία

Επιλέξτε Περιοχή