Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα ταπεινά τα έχει όλα: από αποικιακές πόλεις μέχρι ερείπια των Μάγια, από μεγάλες λίμνες στο βουνό μέχρι ζωντανές θρησκευτικές γιορτές, από αμμώδεις παραλίες μέχρι εξωτικές  ζούγκλες. Πολιτισμοί που πίστευαν ότι υπήρχαν πριν πολλά χρόνια έχουν βρεθεί να ήταν πολύ ανεπτυγμένοι,  τα τοπία της ταινίας Tomb Raider  που νόμιζε κανείς ότι είναι φαντασία φαίνονται να υπάρχουν στα αλήθεια. Η αρχαιότητα βρίσκεται στην καρδιά της Γουατεμάλας, και η χώρα είναι η πατρίδα πολλών θεαματικών αρχαιολογικών χώρων των Μάγια.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Οι καιρικές συνθήκες στη Γουατεμάλα είναι πάντα άνετες: ούτε τόσο κρύο ούτε τόσο ζέστη. Οι εποχές της τείνουν να χωριστούν σε ξηρή περίοδο και σε υγρή περίοδο, αν και η θερμοκρασία, η οποία είναι κατά μέσο όρο 22°C (72°F) σε όλη τη χώρα, ποικίλει πιο πολύ ανάλογα με το υψόμετρο από ότι από την περιοχή. Από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο είναι η ξηρή εποχή και στην ορεινή κεντρική περιοχή (η Πόλη της Γουατεμάλας, Αντίγκουα, η λίμνη Atitlan, τη Chichicastenango, τη Cobán και τα υψίπεδα) έχουν ιδανικό κλίμα για υπαίθριες δραστηριότητες με μέση θερμοκρασία 18°C (64°F). Συμπίπτει επίσης με τα φεστιβάλ Semana Santa, την Ημέρα των Νεκρών, την Καύση του Διαβόλου και το φεστιβάλ του Αγίου Θωμά στην Chichicastenango.
Η βροχερή περίοδος διαρκεί από το Μάιο έως τον Οκτώβριο η οποία μπορεί να παρεμποδίσει τα ταξίδια σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οι δρόμοι δεν είναι καλά συντηρημένοι, με το Petén να λαμβάνει τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης. Σε υψηλοτέρα κλίματα, κοντά στο κέντρο της χώρας, η βροχερή περίοδος, διαρκεί από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο, και χαρακτηρίζεται από καθαρούς ουρανούς μετά άφθονη βροχόπτωση τα απογεύματα και τα βράδια. Αυτό σημαίνει ότι τα ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να είναι εξαιρετικά ευχάριστα, με λιγότερο κόσμο και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν κατακόρυφα το βράδυ.
Στις παράκτιες περιοχές και στα βορειοανατολικά είναι ζεστά όλο το χρόνο με μέση θερμοκρασία τους 20°C (68°F) που μερικές φορές αυξάνεται τόσο πολύ που φτάνει τους 37°C (99°F), αν και στην ακτή του Ειρηνικού έχει πιο απρόβλεπτο καιρό και η βροχή είναι πιθανή όλο το χρόνο.
Η πιο έντονη περίοδος του χρόνου για τον τουρισμό είναι μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Μαΐου κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου και των φεστιβάλ, το οποίο σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των καταλυμάτων μπορεί να είναι κλεισμένο από πολύ νωρίς ( ειδικά στην Αντίγκουα κατά τη διάρκεια του Semana Santa). Είναι μία επίσης δημοφιλής περίοδος για την εκμάθηση της γλώσσας και πολλοί Βόρειοι Αμερικάνοι έρχονται για να σπουδάσουν στα σχολεία στις πόλεις όπως την Αντίγκουα και τη Xela.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Ελαφριά ρούχα. Σακάκι ή ελαφριά μάλλινα για το βράδυ. Αδιάβροχα μπουφάν κατά τη διάρκεια της βροχερής εποχής. Μπότες πεζοπορίας για τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Ελ Σαλβαδόρ Ονδούρα »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com