Γαλλική Πολυνησία

Κατηγορία: Ωκεανία

Aνάμεσα στην Aυστραλία και την ανατολική ακτή της Aμερικής, ένα αρχιπέλαγος γεμάτο νησιά. O χώρος που καταλαμβάνει η Γαλλική Πολυνησία είναι ίσος με την έκταση της Eυρώπης, χωρίς τη Pωσία. Kαταγάλανες θάλασσες, λευκές ακτές, πράσινη βλάστηση... Φαντάζεστε πολύ διαφορετικό τον παράδεισο;

Ταϊτή

H Ταϊτή είναι το μεγαλύτερο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας. Tην Tαϊτή, οι επισκέπτες την βλέπουν ούτως ή αλλως, καθώς εκεί βρίσκεται και το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου και προσγειώνονται όλες οι εξωτερικές πτήσεις. Η Ταϊτή είναι μία φυσική χώρα των θαυμάτων με πολλά να κάνει κανείς και ακόμη περισσότερα για να εξερευνήσει.

Το κλίμα στη Ταϊτή

Γνωστή για την εκπληκτικό καιρό της, η Ταϊτή θεωρείται να είναι από τους πιο ζεστούς προορισμούς για διακοπές στον πλανήτη. Εκτός από την εκπληκτική φυσική ομορφιά της που μπορεί να βρει κανείς εκεί, ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο αυτό το παραδεισένιο νησί είναι αγαπημένο για τους τουρίστες είναι το ότι είναι ηλιόλουστο για περισσότερες από 2.500 ώρες το χρόνο. Απαθανατίστηκε στο έργο του ζωγράφου PaulGauguin και στο έργο του συγγραφέα RobertLouisStevenson, η Ταϊτή θεωρείται από πολλούς ως ένα κομμάτι του ουρανού στη γη.
Απολαμβάνοντας ζεστό τροπικό κλίμα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η Ταϊτή έχει δύο κύριες εποχές, μια υγρή που διαρκεί από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και μία ξηρή εποχή που διαρκεί από το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η ζέστη και η υγρασία από τον Νοέμβριος έως τον Απρίλιο, τα καλοκαίρια στη Ταϊτή μπορεί να γίνουν αρκετά υγρά, καθώς ο καιρός παραμένει αποπνικτικός με πλούσια νεφοκάλυψη. Οι Καταιγίδες είναι συχνές όλο αυτό το διάστημα, αλλά είναι αρκετά απρόβλεπτες και συχνές έρχονται για λίγο και με μεγάλη ένταση. Η Ταϊτή δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, οπότε να αποφεύγετε να έρθετε αυτή τη περίοδο, ιδιαίτερα εάν θέλετε να περάσετε χρόνο χαλάρωσης ή ηλιοθεραπείας στη παραλία. Η μέση θερμοκρασία είναι περίπου στους 29oC, με τους ζεστότερους μήνες να είναι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος.
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο είναι εποχή των τυφώνων για αυτό πρέπει να προσέχετε. Ένας πανταχού παρών κίνδυνος, οι τυφώνες είναι κοινοί στη περιοχή. Ωστόσο, ευτυχώς δεν έχουν συμβεί πολλές ζημιές από αυτούς.
Το υπόλοιπο του έτους τείνει να είναι πιο δροσερό και πολύ πιο ξηρό με άφθονο ήλιο. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι φυσούν από το Μάιο έως τον Αύγουστο, κρατώντας τον καιρό γαλήνιο στους 26oC. Η βροχή είναι σπάνια όλο αυτό το διάστημα, με μικρή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της μέρας και της νύχτας. Τον μήνα Ιούλιο λέγεται ότι έχει τις πιο ιδανικές καιρικές συνθήκες, αλλά να έχετε κατά νου ότι είναι εποχή αιχμής της τουριστικής περιόδου, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για πλήθος τουριστών. Επίσης πολλές αργίες της Ταϊτής και γιορτές συμβαίνουν γύρω από αυτό το διάστημα, έτσι θα βρείτε πολύ κόσμο εκτός σπιτιού. Η κατάλληλη εποχή για κατάδυση ή χαλάρωση και ηλιοθεραπεία, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφτείτε την Ταϊτή.

Γεωγραφία

Βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, η Ταϊτή είναι το μεγαλύτερο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας. Δημιουργήθηκε από εκρήξεις ηφαιστείου που έγιναν πάνω από 3 εκατομμύρια χρόνια πριν, αυτό το νησί βρίσκεται στην Κοινωνία των Νήσων Αρχιπέλαγος και αποτελεί μέρος των Νήσων Windward. Ιστορικά είναι γνωστή ως Otaheite, γεωγραφικά η Ταϊτή χωρίζεται σε 2 κύκλους. Ο μεγαλύτερος κύκλος που είναι γνωστός ως TahitiNui, ενώ ο μικρότερος κύκλος που είναι γνωστός ως TahitiIti. Αυτοί οι κύκλοι συνδέονται μεταξύ τους με ένα στενό λεπτό ισθμό που ονομάζεται Οροπέδιο Taravao, ηTahitiNui λέγεται ότι είναι περίπου 3εκατομμυρίων ετών, ενώ η TahitiIti λέγεται ότι είναι μόλις 1 εκατομμυρίου έτη.
Το ευρύτερο σημείο του είναι περίπου 45 χιλιόμετρα, η Ταϊτή έχει συνολική έκταση 1.045 τετραγωνικά χιλιόμετρα με ένα ορεινό καταπράσινο έδαφος. Υπάρχουν τέσσερεις κορυφές στο νησί, η ψηλότερη είναι το όρος Orohena το οποίο στέκει εντυπωσιακό 7.618 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Η κορυφή του περιβάλλεται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου από σύννεφα. Ωστόσο, εάν είστε τυχεροί, μπορεί να τύχει μία μέρα να δείτε τη κορυφή του.
Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ταϊτής μένει στη TahitiNui ή Μεγάλη Ταϊτή η οποία έχει πιο τραχιά έκταση. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν εδώ, βρίσκονται στη δυτική ακτή του νησιού. Αυτό οφείλεται στο ότι η Παπέεται, η πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας και η μεγαλύτερη πόλη της Ταϊτής βρίσκονται στη βόρεια δυτική ακτή. Με μια καλά αναπτυγμένη υποδομή των οδικών δικτύων και αυτοκινητόδρομων, η TahitiNui είναι εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσετε.
Από την άλλη πλευρά, η TahitiIti ή Μικρή Ταϊτή είναι λιγότερο ορεινή και πιο απομονωμένη περιοχή από το υπόλοιπο του νησιού. Είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο ή με πεζοπορία, η TahitiIti είναι μία πλούσια φυσική ομορφιά, με πολλά κομψά και γραφικά παραθαλάσσια χωριά που υποστηρίζουν το τοπίο. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεφύγετε από τις διακοπές με πλήθη κατά τη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου.
Καλύπτεται από πλούσια δάση, οι εσωτερικές περιοχές της Ταϊτής είναι μέρος για πληθώρα όμορφων δένδρων, φτέρες και ανθοφόρα φυτά με καταρράκτες να αναβλύζουν, ποτάμια και βαθιές κοιλάδες. Οι παράκτιες περιοχές της Ταϊτής είναι διακεκομμένες με ψηλούς φοίνικες και εκτάσεις με τροπικά λουλούδια. Οι κύριες καλλιέργειες που υπάρχουν εδώ είναι κόπρα, βανίλια, ζαχαροκάλαμο και τροπικά φρούτα.

Ιστορία

Η ακριβής ιστορία της Ταϊτής  όπως και της υπόλοιπης Γαλλικής Πολυνησίας μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστη, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν γραπτά έγγραφα ή αρχεία καταγραφής. Αυτό που είναι γνωστό για την Ιστορία της Ταϊτής είναι ότι δημιουργήθηκε από μία σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων εκατομμύρια χρόνια πριν. Η TahitiNui διαμορφώθηκε περίπου 3 εκατομμύρια χρόνια πριν, ενώ η TahitiIti είναι ένα αρκετά νεαρό νησί σε γεωλογικούς όρους.
Αν και η Ταϊτή είναι σημαντικό νησί στη Γαλλική Πολυνησία σήμερα, λέγεται ότι αυτό το νησί δεν ήταν το πρώτο που κατοικήθηκε. Στην πραγματικότητα, οι ιστορικοί πιστεύουν ότι τα μικρότερα νησιά, συμπεριλαμβανομένου της Ραϊατέας ήταν τα πρώτα στα οποία εγκαταστάθηκαν έποικοι Πολυνήσιοι που ήρθαν εδώ σε περίπου 300 μ.Χ. . Θεωρείται ότι πολλοί κάτοικοι από τη Ραϊατέα μετανάστευσαν προς τα Νησιά της Κοινωνίας συμπεριλαμβανομένους της Ταϊτής στο 800 μ.Χ. , πάνω από 500 χρόνια μετά ήρθαν στην περιοχή.  Ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε τη Ταϊτή ήταν ο Άγγλος Καπετάνιος που ονομαζόταν SamuelWallis το 1767. Ακολουθούμενος από τους Γάλλους Louis-AntoinedeBougainville το 1768, κατά τη διάρκεια της περίπλου του στον πλανήτη, ίσως ο πιο διάσημος επισκέπτης του νησιού ήρθε στο νησί το 1769, όταν ο Άγγλος Καπετάνιος και εξερευνητής  JamesCook έφτασε εκεί. Η Ταϊτή έγινε περεταίρω γνωστή μετά από αυτό όταν το πλήρωμα του HMS Bounty στασίασαν, λίγο μετά την αναχώρηση τους από τις ακτές των νησιών το 1788.
Σύντομα η σημασία της Ταϊτή μεγάλωσε καθώς έγινε ένα προτιμώμενο νησί για πολλούς Ευρωπαίους που έφτασαν εδώ. Διοικήθηκε από τη δυναστεία Pomare, αυτό το νησί έγινε το κέντρο για τις δικαστικές ίντριγκες και τις συνομωσίες ειδικά μεταξύ της Αγγλίας και της Γαλλίας, που πάλεψαν για τον έλεγχο του νησιού. Ωστόσο, από το 1840 οι Γάλλοι πήραν το πάνω χέρι και από το 1844 έως το 1847 έγινε πόλεμος για την ανεξαρτησία μεταξύ των Ταϊτινών και των Γάλλων. Η κυβέρνηση της δυναστείας των  Pomare τελείωσε το 1847, όταν η Βασίλισσα τους αποδέχτηκε το καθεστώς του Γαλλικού προτεκτοράτου.
Το 1880, το νησί έγινε Γαλλική αποικία, αφού πέθανε η βασίλισσα και ο βασιλιάς Pomare ο Πέμπτος παραχώρησε την εξουσία στη Γαλλία. Το 1957, η Γαλλική Πολυνησία έγινε ένα Γαλλικό υπερπόντιο έδαφος και το 2003, το καθεστώς αυτό άλλαξε σε Paysd'outre-mer, που σημαίνει «υπερπόντια χώρα» και είναι πλέον εσωτερικά αυτόνομη από τη Γαλλία.

Αγορές

Ενώ οι περισσότεροι που έρχονται στη Ταϊτή δεν είναι για τις αγορές, γοητεύονται από τις τοπικές τέχνες και τις χειροτεχνίες που διατίθενται προς πώληση σε πολλά διαφορετικά καταστήματα στο νησί. Είναι κυρίως χειροποίητα, πολλά από τα μπιχλιμπίδια που υπάρχουν εδώ μπορεί άνετα να τα παρουσιάσετε ως σουβενίρ για την οικογένεια και τους φίλους. Μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν και ως μία όμορφη υπενθύμιση των διακοπών που περάσατε ωραία. Με πολλά τοπικά καταστήματα και υπαίθριους πάγκους, που δεν υπάρχει καμία έλλειψη πραγμάτων για να αγοράσει κανείς.
Στη Ταϊτή, μπορείτε να βρείτε τα πάντα από ακριβές μαύρες πέρλες μέχρι και φτηνά κοσμήματα από κοχύλια, είδη ένδυσης και μερικά υφαντά χειροποίητα είδη. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αν αγοράσετε οτιδήποτε από ένα πάγκο ή ένα μικρό μαγαζί, να μην ξεχάσετε να διαπραγματευτείτε για μία καλή τιμή. Εάν απολαμβάνετε στα ταξίδια σας τα εμπορικά κέντρα τότε να κατευθυνθείτε στο CentreMoanaNui το οποίο βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο στη Punaauia. Εκτός από πολλές μπουτίκ και καταστήματα, θα βρείτε ένα μέγα σουπερμάρκετ Carrefour, καθώς και το ταχυδρομείο και ένα εξαιρετικό σνακ μπαρ.
Για μερικά αφορολόγητα ψώνια, να πάτε στο DutyFreeTahiti στο Κέντρο Vaima. Εκεί μπορείτε να βρείτε όλες τις μεγάλες μάρκες σχεδιαστών όπως Chanel, YSL καιCartier, αυτό το κατάστημα έχει κάποιες καλές εκπτώσεις ειδικά στα αρώματα. Θα βρείτε επίσης δύο καταστήματα αφορολόγητων ειδών στο Διεθνές Αεροδρόμιο.
Για να αγοράσετε χειροτεχνίες η καλύτερη επιλογή σας είναι η Αγορά της Papeete. Εκεί πολλοί κάτοικοι της περιοχής δεν πωλούν μόνο χειροποίητα κοσμήματα, αλλά και παπλώματα, μεγάλα ξύλινα ή μικρά αγάλματα από νεφρίτη με ανθρώπινη φιγούρα, τοπικά αρωματικά σαπούνια, κούκλες, τσάντες από άχυρο, ψάθες, καπέλα και ακόμη και τοπικά κεντήματα. Μία δημοφιλής αγορά στη Ταϊτή είναι η pareu (ένα sarongκατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι βαμβακερού υφάσματος που φοριέται από Πολυνήσιους) ή η Ταϊτινή sarong (ένα ένδυμα που αποτελείται από ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα που φοριέται τυλιγμένο γύρω από το σώμα και μπαίνει στη μέση ή κάτω από τις μασχάλες, παραδοσιακά φοριέται στη Νοτιοανατολική Ασία). Είναι διαθέσιμα σε λογικές τιμές, θα τα βρείτε προς πώληση στην αγορά της Παπέετε. Καλύπτοντας ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, αυτή η αγορά πωλεί τρόφιμα και τα παράγει στο ισόγειο, ενώ τα είδη ένδυσης και άλλα αγαθά είναι διαθέσιμα στο δεύτερο όροφο.
Εάν δεν έχετε κάνει αρκετά ψώνια στην αγορά, τότε πηγαίνετε στο Κέντρο Vaima, το οποίο είναι ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο που στεγάζει μία σειρά από καταστήματα και εστιατόρια. Αυτό είναι ένα καλό μέρος για να αγοράσετε καλά βιβλία, μπορείτε επίσης να αγοράσετε τοπικά μουσικά CDαπό εκεί. Για πιο εξελιγμένα είδη, να πάτε στο ManuiaCurios για εξαιρετικές χειροποίητες χειροτεχνίες όπως ξυλόγλυπτα, πολυέλαιους με κοχύλια και αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων. Έχει όχι μόνο τοπικά έργα τέχνης, αλλά και κομμάτια από τα γύρω Νησιά του Νότιου Ειρηνικού, αυτό το μαγαζί είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσει κανείς κάποια γνήσια χειροποίητα προϊόντα.
Αυτό που πρέπει να αγοράσετε όταν είστε στη Ταϊτή είναι μαύρες πέρλες. Σήμερα η Γαλλική Πολυνησία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός για καλλιεργημένες μαύρες πέρλες στον κόσμο. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε μαργαριτάρια από κοσμηματοπωλεία στην κύρια αγορά του Παπέετε, καλύτερο είναι να τα αγοράσετε από πιο φημισμένους έμπορους. Το Παπέετε έχει αφθονία κοσμηματοπωλείων τα οποία πωλούν υψηλής ποιότητας μαύρης πέρλας, αλλά ένα καλό μέρος για να τις αγοράσετε είναι είτε στο MusιedelaPerle (Μουσείο της Πέρλας) ή στο SibaniPerlesJoallier (Κοσμηματοπωλεία).

Διασκέδαση

Η Ταϊτή είναι μία φυσική χώρα των θαυμάτων με πολλά να κάνει κανείς και ακόμη περισσότερα για να εξερευνήσει. Εκτός από το να απολαύσει κανείς τις παραλίες εδώ, μπορείτε να περπατήσετε στο καταπράσινο ορεινό τοπίο ή να περάσετε χρόνο ανακαλύπτοντας παρθένες κοιλάδες. Για του πιο περιπετειώδεις, πάρτε ένα ελικόπτερο στο Mt. Aorai για πραγματικά εκπληκτική θέα που κόβει την ανάσα στη γύρω περιοχή του νησιού. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι μία βόλτα με ελικόπτερο μπορεί να είναι αρκετά ακριβή.
Εκτός από τις πολλές υπέροχες παραλίες που βρίσκονται σε όλο το νησί, υπάρχουν και πολλά άλλα να δείτε εκεί ειδικά στη πόλη της Παπέετε, η οποία έχει ένα πλούσιο παρελθόν. Αν και είναι αρκετά νέα πόλη, η Παπέετε έχει πολλά σημεία που πρέπει να επισκεφτείτε εδώ. Για εκείνους που απολαμβάνουν τις αγορές και αγαπούν να συλλέγουν αντικείμενα και σουβενίρ, να πάτε στο   MarchedePapeete ή Αγορά του Παπέετε. Ένας πολύβουος και πολύχρωμος χώρος, η αγορά καλύπτει ένα ολόκληρο τετράγωνο και έχει δύο ορόφους. Στο ισόγειο θα βρείτε πολλά τοπικά προϊόντα και τρόφιμα, ενώ στο δεύτερο όροφο υπάρχουν πολλά φανταχτερά υφάσματα και σουβενίρ για να πάρει κανείς. Η καλύτερη στιγμή για να πάτε είναι Κυριακή πρωί, όταν οι κάτοικοι από όλο το νησί έρχονται στο μαγαζί. Κάντε μία βόλτα γύρω στα χαριτωμένα μπιχλιμπίδια, καθώς και στα κοσμήματα και στα ρούχα.
Υπάρχει κι ένας αριθμός από εκκλησίες για να επισκεφτείτε στη Ταϊτή, αλλά οι δύο πιο δημοφιλείς είναι η EgliseEvangeliquedePolynesieFrancaise και η CathedraledeIImmaculee. Η πρώτη Προτεσταντική Εκκλησία στη Παπέετε, η EgliseEvangeliquedePolynesieFrancaise χτίστηκε το 1818. Μία μεγάλη ροζ εκκλησία, που είναι καλύτερα να δείτε την Κυριακή, όταν είναι γεμάτη και κατανυκτική. Η CathedraledeIImmaculee βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χτίστηκε με πέτρες που εισάχθηκαν από την Αυστραλία και γρανίτη από την ΓκάμπιερΑρχιπέλαγο το 1875.
Το Μουσείο Πέρλας ή MuseedelaPerle, στο κέντρο Vaima είναι ένα άλλο μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε στην περιοχή. Χτισμένο από τον RobertWan, έναν μεγιστάνα των μαργαριταριών, αυτό το μουσείο καλύπτει όχι μόνο την ιστορία της καλλιέργειας των μαργαριταριών, αλλά και τεχνικές καλλιέργειας και την επιχειρηματική όψη της συναλλαγής των μαργαριταριών. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και τη μπουτίκ των μαργαριταριών που υπάρχει εκεί για να αγοράσετε για τον εαυτό σας ή για τους αγαπημένους σας κάποια γνήσια μαργαριτάρια.
Ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς στη Ταϊτή είναι BainLoti ή το Μπάνιο του Loti. Περιγράφεται στο μυθιστόρημα του PierreLoti΄΄LeMariagedeLoti΄΄, αυτό το μέρος είναι αγαπημένο σημείο συνάντησης για να συναντήσετε του ντόπιους όπως και μια πισίνα. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για την πλούσια ιστορία της Ταϊτής να επισκεφτείτε τον Τάφο του Pomare V, ο οποίος παραχώρησε τη Ταϊτή στη Γαλλία. Κατασκευασμένος από ογκόλιθους κοραλλιών, αυτός ο τάφος ήταν αρχικά της μητέρας του μέχρι που έκαναν εκταφή στο σώμα της και έβαλαν το δικό μέσα.
ΤοJardinBotaniqueκαιτοMuseeGauguinείναιένα υπέροχο μέρος για να επισκεφτείτε έξω από το Παπέετε. Ο βοτανικός κήπος χτίστηκε από ένα Αμερικάνο HarrisonSmith, ενώ το MuseeGauguin στεγάζει πολλά πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη PaulGauguin. Δεκαπέντε χιλιόμετρα από το Παπέετε βρίσκεται το MuseedeTahitietdesIles, το οποίο παρουσιάζει μία θαυμάσια έκθεση της ιστορίας του νησιού. Είναι χτισμένο κατά μήκος της ακτής, και μπορεί να περπατήσετε έξω από αυτό σε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για σερφ στη Ταϊτή.

Προορισμός για γάμους

Είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για γάμο, η Ταϊτή λέγεται ότι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στο κόσμο. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για ένα ζευγάρι είτε να ανανεώσουν τους όρκους τους είτε να παντρευτούν, αυτό το τόσο μικρό νησί προσφέρει μερικές από τις πιο αξέχαστες και γραφικές εγκαταστάσεις στις οποίες δύο άνθρωποι μπορούν να ανταλλάξουν τις υποσχέσεις αγάπης ο ένας στον άλλο. Είτε στις παραλίες με ψιλή άμμο είτε στις εκκλησίες που βρίσκονται σε όλο το νησί, ένα γάμος στη Ταϊτή είναι πραγματικά αξέχαστος.
Προσφέρει ατμόσφαιρα ρομαντισμού και οικειότητας, η Ταϊτή υπόσχεται ένα γάμο με πραγματικά παραμυθένιο στυλ, αλλά με ένα Πολυνησιακό ελιγμό. Οι τελετές εδώ δεν είναι δεσμευτικές νομικά, και συνήθως γίνονται από ρομαντικές προσδοκίες. Σύμφωνα με ότι θα θέλατε, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια τελετή ανταλλαγής ενός δακτυλιδιού στο ηλιοβασίλεμα από έναν Ταϊτινό ιερέα, ή έναν περίτεχνο και πλούσιο γάμο με μουσική, χορό και όλες τις παραδοσιακές πρακτικές της Ταϊτής. Στη Ταϊτή, ο γάμος είναι ένας ιερός δεσμός ευλογημένος από τους θεούς και αντιμετωπίζεται ανάλογα. Σε ένα πολύπλοκο τελετουργικό, το να γίνει κάποια κοπέλα νύφη είναι ευλογία που δίνεται από μία αρχαία Ταϊτινή πριγκίπισσα. Η νύφη προετοιμάζεται από τους χωριανούς στην παραλία με ευωδιαστά λουλούδια και έλαια και φοράει έντονα χρωματιστά pareu με μεγάλες γιρλάντες λουλουδιών και κοχύλια.
Ο γαμπρός από την άλλη πλευρά είναι ντυμένος με παραδοσιακή ενδυμασία προσώπου υψηλά ιστάμενου χωριού. Αυτός επίσης φοράει ένα πολύχρωμο pareuμε λουλούδια, και φτάνει στη περιοχή της τελετής με πολλή λαμπρότητα και με κανό. Η νύφη φτάνει εκεί πάνω σε ένα θρόνο με μπαστούνια. Στη συνέχεια με μουσική και χορό, η τελετή γάμου πραγματοποιείται στη TahitianStone, όπου ο αρχιερέας εκτελεί διάφορες τελετές γάμου και τελετές που γίνονται πριν δώσουν το ζευγάρι το δικό τους μοναδικό όνομα της Ταϊτής. Μετά από όλα αυτά, το παντρεμένο ζευγάρι στη συνέχεια κάθεται σε μία βασιλική καρέκλα και κουβαλιούνται από Ταϊτινούς πολεμιστές στο ηλιοβασίλεμα.
Εάν θέλετε να παντρευτείτε στη Ταϊτή, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει κάποια γραφειοκρατία την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Θα πρέπει να έχετε μαζί:
•    Μεταφρασμένα στα Γαλλικά τα πιστοποιητικά γεννήσεως για τη νύφη και το γαμπρό, όχι πιο παλιά από 3 μήνες.
•    Προγαμιαία ιατρικά πιστοποιητικά της νύφης και του γαμπρού, όχι πιο παλιά από 3 μήνες.
•    Πιστοποιητικό ενός μηνός της μόνιμης κατοικίας
•    Ένα συμβολαιογραφικό αντίγραφο της σύμβασης γάμου για αλλοδαπούς.
•    Πιστοποιητικό αγαμίας.
Επίσης όλοι οι ξένοι υπήκοοι πρέπει να δημοσιεύσουν τον επικείμενο γάμο τους για τουλάχιστον 10 μέρες με τις αρμόδιες αρχές.

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com