Η χώρα της Γαλλίας

Κατηγορία: Γαλλία

Θα μπορούσατε να περάσετε τις διακοπές μιας ολόκληρης ζωής στη Γαλλία και να εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε ότι έχετε δει δίκαια τη χώρα. Παραμένει ο πιο τουριστικός προορισμός του πλανήτη, που αξίζει το κύρος του λόγω της συντριπτικής  μάζας ιστορικών θησαυρών που έχει, τα παραμυθένια τοπία και τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες.

Το γεμάτο αίγλη Παρίσι κατευθύνεται σε μία κεντρική κόλαση, συνδυάζοντας όλες τις πόλεις του κόσμου για την ατομικότητα, το περιβάλλον και τα αξιοθέατα. Αλλά η αληθινή ομορφιά της Γαλλίας, από πολλές απόψεις, βρίσκεται αλλού. Τα φυσικά δώρα της χώρας είναι εντυπωσιακά, με λευκή άμμο, ογκώδη βουνά και εκτάσεις πανέμορφης υπαίθρου. Είναι ένας τόπος που έχει εμπνεύσει ονειροπόλους και πότες, επαναστάτες και καλλιτέχνες. Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχου φίλοι της Γαλλίας (Francophiles) σε όλο τον κόσμο (είναι χαρακτηριστικό ότι οι λάτρεις της χώρας έχουν δώσει συγκεκριμένη λέξη για την περιγραφή τους).

Μπορείτε να απολαύσετε τις παραλίες της Cote d’Azur, να μισοκοιμηθείτε στις διαχρονικές πράσινες Κοιλάδες  του Λίγηρα ή να θαυμάσετε τις μνημειώδεις κορυφές των Άλπεων. Περιπλανηθείτε στα χωράφια λεβάντας της Προβηγκίας, τρώτε στο δρόμο γύρω στα θρυλικά μπιστρό της Λυών ή δοκιμάστε την άγρια γοητεία της Κορσικής. Οι πόλεις της Γαλλίας, οι ακτές της και η ύπαιθρός της έχουν όλα τις δικές τους ανταμοιβές για τον επισκέπτη, και όταν παρουσιάζονται όλα αυτά μαζί, αποτελούν ένα τέλειο πακέτο για τον επισκέπτη.

Όταν περπατάτε στα κυκλοθυμικά σοκάκια του λιμανιού της Μασσαλίας ή ψάχνοντας ανάμεσα στις υπαίθριες αγορές του Παρισιού, θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι μέρος τις ίδιας χώρας με τους αμπελώνες της Αλσατίας και τους αμμόλοφους της ακτής του Ατλαντικού.

Αυτή η ποικιλομορφία, με πολλούς τρόπους, είναι η μαγεία της Γαλλίας. Για αυτό το λόγω έχει ατέλειωτα περιοδικά, βιβλία και κείμενα αφιερωμένα στις χαρές της ζωής. για αυτό το λόγο το εθνικό πνεύμα παραμένει τολμηρό, με πολλές αποχρώσεις. Και είναι και ένας ακόμη λόγος για τον οποίο, σε μία ήπειρο γεμάτη από ιστορικά θαύματα και φυσική ομορφιά, η Γαλλία απολαμβάνει την περισσότερη τουριστική προσοχή από οπουδήποτε αλλού.

‘’Πως μπορεί κάποιος να περιγράψει μία χώρα με 365 είδη τυριών?’’ ρώτησε κάποτε ο πρόεδρος της Γαλλίας Charles de Gaulle. Ακόμη και σήμερα είναι μία πολλή καλή ερώτηση.

Τι να δείτε...

Να γίνετε μέρος του Tour de France
Η ετήσια αθλητική επίδειξη το  Tour de France που παραμένει το μεγαλήτερο ποδηλατικό γεγονός παγκοσμίως και από μόνη της η διαδρομή (είναι διαφορετική κάθε χρόνο) τείνει να ταξιδεύει μέσα από μερικά από τα πιο γραφικά μέρη της χώρας. το είσαι μέρος του κόσμου που απαρτίζει το κοινό στις άκρες του δρόμου είναι μία φανταστική εμπειρία.

Πέστε πάνω από το Καρκασσόνε
Σχεδόν η πιο τέλεια εικόνα για να είναι αλήθεια, η οχυρωμένη πόλη της Καρκασσόνε φιλοξενεί πληθώρα μνημείων από διαφορετικές εποχές. Ανεβαίνοντας πάνω από τις πεδιάδες της κάτω κοιλάδας, όπως κάποιες ακρογιαλιές, είναι κάπου για λάτρεις της ιστορίας – και με την σημερινή του πληθώρα σε εστιατόρια, είναι επίσης και για τους γαστρονόμους.

Περάστε το Millau Viaduct
Σχεδιασμένο από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Norman Foster, το εκπληκτικό Millau Viaduct είναι σήμερα η ψηλότερη γέφυρα στο κόσμο, η μοντέρνα δομή του  το καθιστά ακόμη πιο εντυπωσιακό. Περνάει την κοιλάδα του ποταμού Tarn στο νότο – θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο διόδιο για να περάσετε με όχημα.

Περάστε το Mont Saint-Michel
Το πιο διάσημο αξιοθέατο της Νορμανδίας που μετρά καθημερινά αμέτρητους επισκέπτες με το απίστευτο φωτογενές περιβάλλον του: το Mont Saint-Michel (το Βουνό Άγιος Μιχαήλ) είναι ένα βραχώδες νησί που περιβάλλεται από παλιρροιακά νερά, 1χλμ (0.6 μιλίων) από την ακτή της Νορμανδίας. Ιδρύθηκε το 708 από τον Επίσκοπο της Avranches, ο οποίος έκτισε ένα εκκλησάκι εκεί μετά από την παρουσία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον ύπνο του.

Κάντε ποδήλατο στην Κοιλάδα του Λίγηρα
Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στα μεσαιωνικά κάστρα  και στα κελάρια αφρώδους οίνου της περιοχής του Loire από ότι πάνω σε 2 ρόδες? Ο ήπιος ρυθμός ζωής εδώ έχει προσελκύσει αμέτρητους καλλιτέχνες και συγγραφείς με τα χρόνια – και πάρα πολλούς ποδηλάτες επίσης. Είναι εύκολη η ενοικίαση ποδηλάτου.

Ανακαλύψτε την Προβηγκία
Αυτή η μακρόχρονη περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας φημίζεται τόσο για την ύπαιθρό της όσο και για την αίσθηση του ρομαντισμού, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μία από τις πιο μαγικές γωνίες του έθνους. Από τα μεσαιωνικά χωριά του λόφου μέχρι τα μωβ χωράφια λεβάντας, η Προβηγκία είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της χώρας.

Οδηγείστε το δρόμο του κρασιού της Αλσατίας
Δεν υπάρχει έλλειψη απολαυστικών γαλλικών μονοπατιών για να εξερευνήσετε, αλλά η Route des Vins d’Alsace (δρόμος του κρασιού της Αλσατίας) – είναι μία εκπληκτικά γραφική διαδρομή 170 χιλιομέτρων (113 μιλίων), που οδηγεί μέσα από την ήρεμη λοφώδη ύπαιθρο – είναι αναμφισβήτητα η πιο ατμοσφαιρική της χώρας. μπορείτε να αγοράσετε και να δοκιμάσετε κρασί στα κελάρια του δρόμου. Τα κρασιά της Αλσατίας είναι κατά κύριο λόγο λευκά – τα ξηρά Rieslings της περιοχής είναι παγκοσμίου επιπέδου.

Εξερευνήστε το παρελθόν και το παρόν στη Βρετάνη
Μία περιοχή με εξαιρετικά ανεξάρτητο χαρακτήρα, η Βρετάνη συνδυάζει μία περήφανη Κέλτικη κληρονομιά με μία σειρά από ζωντανά αξιοθέατα, από προϊστορικούς μεγαλιθικούς  και ζωντανές πόλεις λιμάνια έως πυκνά δάση και δραματικές ακτές. Η αδιευκρίνιστη αίσθηση της ανεξαρτησίας υπάρχει μόνο στη συνολική του ατμόσφαιρα – η γλώσσα της Βρετάνης, η οποία δεν μιλιέται ευρέως, εξακολουθεί να είναι αποδεικτικό στοιχείο.

Νιώστε την ενέργεια της Μασσαλίας
Κινηθείτε στους πολύχρωμους αστικούς ρυθμούς του νότου, η Μασσαλία είναι μία παράκτια πόλη με πολυεπίπεδη ιστορία και χαρακτήρα που είναι μέρος της Προβηγκίας, μέρος της Βόρειας Αφρικής. Από το ζωντανό βόμβο της καθημερινή ψαραγοράς δίπλα στο λιμάνι μέχρι το θορυβώδες ποδοσφαιρικό πλήθος , είναι μία θορυβώδης πόλη, με σίγουρη ταυτότητα που παραμένει δική της.

Νιώστε την πολυτέλεια του Château de Versailles
Το παλάτι των Βερσαλλιών είναι ένα υπέροχο βασιλικό κάστρο που ενήργησε ως κέντρο πολιτιστικής εξουσίας στην προ – επαναστατική Γαλλία. Σήμερα, αυτή η υπερμεγέθης αλλά όμορφη δομή παραμένει διακριτικά  ήπια συντηρημένη και αντιπροσωπεύει μία συναρπαστική εικόνα για τις γεύσεις και τις μεγάλες  ταλαιπωρίες της εποχής του. Εκεί θα βρείτε ανεκτίμητα έργα τέχνης, βασιλική πολυτέλεια και φανταχτερές σχεδιαστικές πινελιές για κάθε γούστο.

Ακολουθείστε το Bardot στο St Tropez
Είναι συνώνυμο με την αίγλη και όλα τα άλλα διακοσμητικά του  jet-set, το St Tropez ανακαλύφθηκε από την Brigitte Bardot στη δεκαετία του 1950 και από τότε υπήρξε μοντέρνος προορισμός. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η μαρίνα της πόλης, η οποία βρίσκεται στην αψίδα της Κυανής Ακτής, είναι γεμάτη από λαμπερά μεγάλα σκάφη.

Πεζοπορία στην Κορσική
Το νησί της Κορσικής που κάποτε το επισκέφτηκαν, και δεν το ξέχασαν ποτέ. Αναστατωμένες οροσειρές από τον αέρα και ακανθωτούς γκρεμούς, είναι ένας τόπος με άγρια ομορφιά και παλιά κληρονομιά. Τα μονοπάτια πεζοπορίας της είναι από τα πιο γνωστά στην Ευρώπη – ιδιαίτερα το παγκοσμίου φήμης GR20, ένα σκληρό μακρινό μονοπάτι μέσα από τους λόφους.

Κάντε καγιάκ στα φαράγγια του Βερτόν
Από πολλούς θεωρείται ότι είναι το πιο εντυπωσιακό φαράγγι στην Ευρώπη (άλλοι το έχουν σαν απάντηση της Γαλλίας στο Grand Canyon), το φαράγγια του Βερτόν φτάνει ύψος τα 700 μέτρα (2.297 πόδια) στα βαθύτερα του, με τις απόκρημνες όχθες του να καλύπτονται από πράσινο. Πάρτε μέρος στην περιοδεία καγιάκ για να μπείτε στο νερό.

Ξεχάστε τον εαυτό σας στη Λυών
Υπάρχουν πολλά να δείτε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, από τα περίφημα εστιατόρια της – μουσεία τέχνης, μία ζωντανή σκηνή κλαμπ, ποτάμια και μία ιστορική παλιά πόλη. Η Eurostar μπορεί να σας μεταφέρει εκεί όταν βρίσκεστε στο Λονδίνο σε λιγότερο από τέσσερεις ώρες.

Ετοιμαστείτε για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Το θέρετρο της Κυανής ακτής των Καννών σφύζει από ζωή κάθε άνοιξη όταν έρχεται στην πόλη το εικονικό φεστιβάλ ταινιών. Η La Croisette, ο παράλιος δρόμος της πόλης, είναι μία παρέλαση πρώτης λίστας σκηνοθετών, παραγωγών και ηθοποιών του Χόλιγουντ, ενώ τα σκάφη μπαίνουν στη σειρά κατά μήκος του λιμανιού. Ακόμη κι αν δεν έχετε εισιτήριο για μία προβολή, είναι από μόνο του ένα θέαμα.

Δείτε την τέχνη των σπηλαίων του Lascaux
Ανακαλύφθηκαν τυχαία το 1940 από μία ομάδα εφήβων, οι ζωγραφιές των σπηλαίων στο Lascaux θεωρούνται μεταξύ των καλύτερων παραδειγμάτων προϊστορικής τέχνης στον κόσμο. Οι 15.000 ετών εικόνες των ταύρων, των αλόγων και των ταράνδων προκάλεσαν την επίσκεψη του Pablo Picasso, ανακοινώνοντας ότι «εμείς δεν έχουμε εφεύρει τίποτα».

Αξιοθέατα στο Παρίσι
Μπορεί να υπερηφανεύεται για το Λούβρο, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, την Παναγία της Καρδιάς (στη Μονμάρτη - Sacre-Coeur) και τον καθεδρικό της Παναγία των Παρισίων (και είναι απλά τα ορεκτικά) είναι κάτι περισσότερο από μία άλλη πόλη. Σε ίση ποσότητα η κομψότητα, η ένταση και η ομορφιά, το Παρίσι είναι πάντα κοσμοπολίτικο, συνεχώς μεταβαλλόμενο και ανεξίτηλο.

Κάντε σκι στις Άλπεις
Οι Γαλλικές Άλπεις φιλοξενούν ορισμένα από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων το Courchevel, το Val-d'Isère, το Méribel και το L'Alpe d'Huez. Η περιοχή στο σύνολό της καλύπτει μία κολοσιαία περιοχή και προσφέρει μία υπέροχη επιλογή για τους σκιέρ όλων των επιπέδων. Στα περισσότερα θέρετρα, η σεζόν τείνει να διαρκέσει από τα μέσα του Δεκέμβρη μέχρι τον Απρίλιο.

Πηγαίνετε στις κορυφές του Chamonix
Ένας μαγνήτης για τους φαν των χειμερινών σπορ, τους καλοκαιρινούς πεζοπόρους και τους ορειβάτες, το Chamonix είναι το κατ’ εξοχήν ορεινό θέρετρο της Γαλλίας. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δράσεων με βάση τις δραστηριότητες, αλλά και πάρα πολλά ενδιαφέροντα για όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τη θέα .

Παρακολουθείστε ένα παιχνίδι boules
Κάποια πράγματα που είναι φρέσκα από την παλιά Γαλλία είναι ένα παιχνίδι boules (που ονομάζεται και ως pétanque, από τον ήχο που ακούγεται όταν χτυπηθούν οι μπάλες μεταξύ τους), όπου οι παίχτες επιχειρούν να ρίξουν τις μεταλλικές σφαίρες όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα μικρό ξύλινο 'jack'. Να αναμένετε ηλικιωμένους άνδρες, καλύμματα πανιών και σεβάσμια σιωπή.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Παρίσι »

Επιλέξτε Περιοχή