Ελ Σαλβαδόρ

Είναι η μικρότερη χώρα στη Κεντρική Αμερική, το Ελ Σαλβαδόρ είναι αξιόλογο για τα θαύματα της φύσης. Η λέξη έχει εξαντληθεί για τους πιο ατρόμητους ταξιδιώτες που έρχονται σε αυτό το προορισμό. Οι νέοι τουρίστες που έρχονται ξετρελαίνονται από το εντυπωσιακό τοπίο, με τα ηφαίστεια που καπνίζουν, τις παραλίες που σφυροκοπούνται από τα κύματα, τα παρθένα συννεφιασμένα δάση και τις κρυστάλλινες λιμνοθάλασσες. Και εκείνοι που γνωρίζουν έλκονται ξανά και ξανά από τους ζεστούς στην καρδιά και δυναμικούς της ανθρώπους.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Η ξηρή περίοδος στο Ελ Σαλβαδόρ (γνωστή τοπικά ως verano, ή καλοκαίρι) τρέχει μεταξύ του Νοεμβρίου και του Απριλίου, με μία περίοδο βροχών (invierno ή χειμώνας) μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου. Στην βροχερή περίοδο, οι παράκτιες και οι κεντρικές περιοχές συνήθως υποφέρουν απογευματινές καταιγίδες ανάμεσα σε ευχάριστες καιρικές συνθήκες. Από την άποψη της θερμοκρασίας, το υποτροπικό κλίμα της χώρας μπορεί να διαιρεθεί σε τρεις ξεχωριστές ζώνες, ανάλογα με το υψόμετρο. Οι παράκτιες περιοχές είναι ομοιόμορφα ζεστές όλο το χρόνο, το κεντρικό οροπέδιο τις πιο ακραίες τιμές κρύου και ζέστης (αν και ακόμα σπάνια πέφτουν κάτω από τους 10 °C), ενώ οι ορεινές περιοχές έχουν πιο δροσερό, εύκρατο κλίμα. Το Ελ Σαλβαδόρ σπάνια προσβάλλεται από τυφώνες, αν και η τροπική καταιγίδα Αγκάθα προκάλεσε ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες το 2010.
Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, είναι καλύτερο να επισκεφτούν τη χώρα τη ξηρή περίοδο και να αποφύγουν τη πιο ζεστή εποχή του έτους (Μάρτιο – Απρίλιο) όταν τα επίπεδα υγρασίας είναι ιδιαίτερα υψηλά. Οι σέρφερ, ωστόσο, θα πρέπει να στοχεύουν τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, ή το Μάρτιο σαν ένα πάτημα. Τον Αύγουστο τα παραθαλάσσια θέρετρα και τα θέρετρα στις λίμνες είναι κατειλημμένα με παραθεριστές από το Σαν Σαλβαδόρ.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Ελαφριά ρούχα και αδιάβροχα κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου στις παράκτιες περιοχές. Συνίστανται αδιάβροχα ρούχα όλο το χρόνο. Θα πρέπει να πάρετε ζεστά ρούχα για τα μεγαλύτερα υψόμετρα. Για περιπτώσεις κάμπινγκ και υπαίθριες δραστηριότητες στην εξοχή, πρέπει να καλυφθείτε όσο το δυνατό περισσότερο για να αποφευχθούν δυνητικά επικίνδυνα τσιμπήματα εντόμων και ζώων.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Κόστα Ρίκα Γουατεμάλα »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com