Κόστα Ρίκα

Τροπικά δάση που αχνίζουν, ιριδίζοντα κολίβρια, ηφαίστεια που σιγοκαίνε, αναταραγμένα ποτάμια, και μίλια από αμμώδεις παραλίες με φοίνικες. Αν μπορεί η Μητέρα Φύση να κατηγορηθεί για επίδειξη, αυτή είναι η Κόστα Ρίκα. Βρίσκεται ακριβώς βόρεια του ισημερινού, αυτό το μεγάλο καταπράσινο κομμάτι του ισθμού της Κεντρική Αμερικής είναι ένα από πιο βιοποίκιλα μέρη πάνω στον πλανήτη.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Στην Κεντρική Κοιλάδα, όπου βρίσκονται τα κύρια κέντρα του πληθυσμού, η μέση θερμοκρασία είναι 22ο C (72°F) και η περιοχή απολαμβάνει την άνοιξη για κλίμα όλο το χρόνο. Στις παράκτιες περιοχές, η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή και με υγρασία, ενώ στον Ειρηνικό Βορειοδυτικά μπορεί να γίνει εξαιρετικά ζεστά και ξηρά. Η βροχερή περίοδος ξεκινάει από το Μάϊο και ολοκληρώνεται το Νοέμβριο, αν και υπάρχουν διακριτές περιφερειακές διαφορές. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι οι πιο ψυχροί μήνες, ιδιαίτερα στην πλευρά της Καραϊβικής, αλλά η σεζόν μπορεί να τρέξει από το Μάϊο έως τον Δεκέμβριο.
Η «θερμή» ξηρή εποχή είναι από το Δεκέμβριο έως το Μάϊο, αν και οι διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ του χειμώνα και του καλοκαιριού είναι μικρές. Το Μάρτιο είναι το κέντρο της ξηρής εποχής, και η υγρασία είναι χαμηλότερα αυτή τη περίοδο, καθιστώντας έτσι αυτή τη περίοδο τη πιο φημισμένη για τους επισκέπτες. Τι Ηφαίστειο  Arenal  είναι εμφανώς δύσκολο να το δει κανείς, λόγω των νεφών, αλλά η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ρίξει κανείς μια ματιά είναι κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαϊου.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Τα ελαφρά βαμβακερά και λινά ρούχα φοριούνται τον περισσότερο χρόνο, πιο ζεστά ρούχα για πιο δροσερά βράδια. Τα αδιάβροχα είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της βροχερής εποχής. Τα φαρδιά ρούχα είναι το καλύτερο. Να φοράτε φυσικά καφέ και πράσινα χρώματα στο κυνήγι πουλιών και παρακολούθησης της άγριας ζωής. Να φέρνετε πάντα μαζί εντομοαπωθητικά και για τη μέρα και για τη νύχτα.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Ελ Σαλβαδόρ »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com