Κολομβία

Η Κολομβία βρίσκεται στην Νότια Αμερική, συνορεύει με την Καραϊβική και τον Ειρηνικό Ωκεανό, τον Παναμά, το Εκουαδόρ, το Περού, τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία. Τα βουνά των Άνδεων εκτείνονται μέσα στη χώρα σε τρεις σειρές που τρέχουν από τα νότια στα βόρια, και καταλήγουν στις πεδινές περιοχές των Καραϊβικών ακτών.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Το κλίμα είναι ζεστό και τροπικό στην ακτή και στα βόρεια, με μία περίοδο βροχών από το Μάιο έως το Νοέμβριο. Αν και η θερμοκρασία κυμαίνεται λίγο όλο το χρόνο λόγω της εγγύτητας της Κολομβίας στον ισημερινό, δεν ποικίλει ανάλογα με το υψόμετρο. Είναι πιο δροσερά στις ορεινές περιοχές και κρύα στα βουνά, και στις ψυχρότερες περιόδους του χρόνου τις νύχτες έχει παγωνιά. Στη Μπογκοτά είναι πάντα άνοιξη, με δροσερές μέρες και κρύες νύχτες, αν και όταν ο ήλιος λάμπει κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά ζεστά. Στην περιοχή του Αμαζονίου το κλίμα παραμένει γενικά ζεστό και υγρό όλο το χρόνο.
Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφτείτε είναι στις πιο ξηρές περιόδους: από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο ή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτή περίοδος είναι επίσης καλή και για πεζοπορία, γιατί δεν είναι ιδανικό να πιάσει μία καταιγίδα, ειδικά αν δεν μπορεί να σταματήσει για αρκετές μέρες όταν είστε σε μία πολυήμερη πεζοπορία. Να θυμάστε ότι οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, θα διαδραματίσουν επίσης κάποιο ρόλο στην καλύτερη εποχή του χρόνου για να την επισκεφτείτε: η Σάντα Σεμάνα είναι μία εκπληκτική στιγμή για να ταξιδέψετε στην Κολομβία εξαιτίας των επιδεικτικών εορτασμών, αλλά τα ξενοδοχεία γεμίζουν γρήγορα και διπλασιάζουν τη τιμή τους.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Γενικώς, η Κολομβία απαιτεί ελαφριά ρούχα κατάλληλα για ζεστό καιρό. Ωστόσο, στη Μπογκοτά και σε άλλα μέρη με μεγάλο υψόμετρο κάνει κρύο το βράδυ και στη σκιά την ημέρα, ιδιαίτερα στις πιο ψυχρές εποχές του χρόνου. Θα χρειαστείτε σίγουρα τουλάχιστον ένα ζεστό πουλόβερ και παντελόνι για το σκοπό αυτό, κατά προτίμηση ένα σακάκι.
Αν πάτε για πεζοπορία θα χρειαστείτε καλές μπότες στις ψυχρότερες ορεινές περιοχές και καλά σανδάλια για περπάτημα για το Zona Cafetera για να αφήνουν τα πόδια να παίρνουν αέρα και να τα υποστηρίζουν. Απαιτούνται πολύ ελαφριά ρούχα για Λεκανοπέδιο του Αμαζονίου, αλλά είναι καλή ιδέα να έχουν μακριά μανίκια και μακριά μπατζάκια για τα βράδια για να αποφευχθούν τα τσιμπήματα από τα κουνούπια. Για την βροχερή εποχή, πρέπει να έχετε ένα αδιάβροχο, όπως ένα ελαφρύ μπουφάν για να προφυλαχτείτε από τις νεροποντές.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Χιλή Βολιβία »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com