Χιλή

Η Χιλή βρίσκεται στην Νότια Αμερική, συνορεύει βόρεια με το Περού, στα ανατολικά με τη Βολιβία και την Αργεντινή, στα δυτικά με τον Ειρηνικό Ωκεανό και στα νότια με την Αργεντινή. Η χώρα ασκεί κυριαρχία σε μια σειρά νησιών στα ανοικτά των ακτών της, συμπεριλαμβανομένου του Νησιού Juan Fernández και του Νησιού του Πάσχα.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Εξαιτίας της μακράς ακτογραμμής της, σαφώς ο καιρός της Χιλής έχει εξαιρετική ποικιλία και  απρόβλεπτος παρόλο που  είναι εποχιακός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το καλοκαίρι διαρκεί από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο και ο χειμώνας από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.
Είναι δύσκολο να εντοπιστεί εύρος θερμοκρασιών για τη χώρα καθώς είναι τόσο μεταβλητές. Υπάρχει η ξηρή, άνυδρη έρημος Ατακάμα στα βόρεια όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν στο μέγιστο 32ο C (90°F) και μπορεί να πέσουν στους -2ο C (28°F). Η κεντρική περιοχή της Χιλής έχει μεσογειακή αίσθηση με πιο κρύα, υγρή εποχή (Μάιο σε Αύγουστο), ενώ είναι συνήθως κρύα και υγρά στο νότια. Το Νησί του Πάσχα έχει τις δικές του υγροτροπικές θερμοκρασίες, ενώ μεγάλο μέρος του νότου,  από τη Περιοχή VII και κάτω έχει υψηλή ετήσια βροχόπτωση.
Η Arica, η Iquique, η Antofagasta, η La Serena και η Coquimbo είναι τα κυριότερα παραλιακά κέντρα το καλοκαίρι στο βόρειο τμήμα για τους τοπικούς τουρίστες, ενώ το  Pucón στο νότο βλέπει υψηλό αριθμό τουριστών από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο. Λόγω της εγγύτητας της στο Σαντιάγκο, οι παραλιακές περιοχές Viña del Mar και Valparaíso είναι ηλιόλουστες και έχουν υψηλό κίνδυνο εγκαυμάτων στη παραλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνήθως γεμίζουν με τους γείτονες Αργεντίνους. Καθώς η Χιλή είναι στο Νότιο Ημισφαίριο, η σεζόν του σκι είναι μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου.
Η ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς τη Παταγονία και το νότο είναι οι μήνες από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο για να κάνετε πεζοπορία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Οι πιο ήσυχες περίοδοι από άποψη τουρισμού είναι ο Νοέμβριος έως τον Απρίλιο αλλά και ο καιρός είναι λιγότερο αξιόπιστος. Δεν συνίσταται να επισκέπτεστε το νότο από το τέλος του φθινοπώρου μέχρι το τέλος του χειμώνα – Μάιος έως Σεπτέμβριο – καθώς πολλά μονοπάτια και πλωτά μονοπάτια κλείνουν λόγω κακών καιρικών συνθηκών και δυνατών ανέμων. Ωστόσο, μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο σημεία στο βορά, όπως η Ατακάμα.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Εάν επισκεφτείτε στις πόλεις, να πάρετε ελαφριά ρούχα, ,ε φυσικά υφάσματα που μπορούν να απομακρύνουν τον ιδρώτα εύκολα. Κατά τη διάρκεια της υγρής περιοχής,  θα πρέπει να φέρετε αδιάβροχα – με υλικά που αναπνέουν για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Τα αδιάβροχα και τα πιο ζεστά ρούχα συνήθως χρειάζονται στο νότο και στο υψόμετρο.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Αργεντινή Κολομβία »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com