Καμπότζη

Κατηγορία: Ασία

Η Καμπότζη είναι μία σχεδόν κυκλική χώρα με τη νότια ακτογραμμή να δίνει τον πάνω κόλπο της Ταϊλάνδης. Ο επιβλητικός ποταμός Μεκόνγκ κόβει στα δύο τη χώρα, και παραμένει η ζωογόνος δύναμη της Καμπότζη. Εν τούτης τα θρυμματισμένα ερείπια της αυτοκρατορίας των Χμερ είναι η μεγαλύτερη έλξη στην Καμπότζη. Μετά την ανοικοδόμηση ενός βασιλείου που εκτεινόταν στην γειτονική Ταϊλάνδη και την Κίνα, οι Χμερ έπεσαν, αφήνοντας πίσω τους ένα εξαιρετικό συγκρότημα ναών, ειδικότερα Ανγκόρ Βατ, το οποίο κατέχει τα δικαιώματα καυχησιολογίας να είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Η Καμπότζη έχει κλίμα μουσώνων, καθώς βρίσκεται στην τροπική ζώνη του βόρειου ισημερινού. Η εποχή των μουσώνων διαρκεί από το Μάιο έως το Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι η πιο ευχάριστη εποχή για τους επισκέπτες είναι γενικά η εποχή της ξηρασίας, που εκτείνεται από το Νοέμβριο/Δεκέμβριος έως τον Απρίλιο. Αμέσως μετά τους μουσώνες το πέπλο πράσινου που απλώνεται στην ύπαιθρο είναι πανέμορφο. Στα βόρεια, ο χειμώνας είναι γενικά πιο κρύος, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι θερμοκρασίες παραμένουν σχετικά σταθερές. Η μέση θερμοκρασία όλο το χρόνο στη Καμπότζη είναι 27.7ο C (ο υψηλότερος μηνιαίος μέσος όρος είναι 35ο C, ο χαμηλότερος μηνιαίος μέσος όρος είναι 21ο C). Συχνά υπάρχουν εποχιακές πλημμύρες στην Πνομ Πένχ και στο υπόλοιπο της Καμπότζης στα τέλη του Ιουλίου και στις αρχές του Αυγούστου, και, επειδή η πλειοψηφία των δρόμων είναι βρώμικοι, το ταξίδι μπορεί να διακοπεί σε αυτούς τους χρόνους. Στην αιχμή της υγρής περιόδου μπορεί να βρέξει τόσο συχνό όσο δύο στις τρεις μέρες.
Στο ταξίδι ενώ η βροχή μπορεί να επηρεάσει ορισμένες υπαίθριες δραστηριότητες (πολλά μονοπάτια για πεζοπορία, ποδηλασία ή εταιρείες με κρουαζιέρες με πλοία θα ακυρώσουν εκδρομές), η θερμοκρασία είναι ευχάριστη και στις μεγάλες πόλεις οι βροχοπτώσεις λειτουργούν σαν μία έκρηξη δροσιάς για τους σκονισμένους δρόμους. Να υπάρχει κατά νου η πεζοπορία κατά την εποχή των μουσώνων υπάρχουν άφθονες βδέλλες. είναι σκόπιμο να υπάρχουν κάλτσες για βδέλλες και να γίνονται τακτικοί έλεγχοι για βδέλλες καθοδόν.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Όλο το χρόνο φοριούνται ελαφριά ρούχα. Γαλότσες, ομπρέλες και αδιάβροχα συστήνονται κατά την διάρκεια της εποχής των μουσώνων – επειδή όταν βρέχει, ρίχνει νερό σε σταθερό ρυθμό. Μπορεί να βρέχει συνέχεια σταθερά για μέρες.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Βιετνάμ

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com