Μπορακάϊ Προτεινόμενο

Κατηγορία: Ασία

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Φιλιππίνων, το νησί Boracay βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις ακτές του Panay στη δυτική περιοχή Visayas. Αποτελείται από δεκατρείς περιοχές, γνωστές με το όνομα Barangays, συμπεριλαμβανομένων των Manoc-Manoc και Balabag.  Το Boracay έγινε ανεξάρτητο κράτος τη δεκαετία του 1950 και ήταν κάτι μυστικό έως ότου λέγεται ότι ένα πλήρωμα κινηματογραφικών ταινιών «ανακάλυψε» το νησί ενώ κινηματογραφούσε στην περιοχή τη δεκαετία του '70. Το μυστικό είχε αποκαλυφθεί : οι τουρίστες άρχισαν να φτάνουν και συνεχίζουν να το κάνουν από τότε.

Το Boracay είναι πιθανότατα πιο διάσημο για τις παραλίες του, ειδικά για τη Λευκή παραλία - μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, και είναι η κύρια τουριστική παραλία του νησιού γνωστή σε όλο τον κόσμο. Η θάλασσα εδώ είναι ιδιαίτερα ρηχή, το οποίο την καθιστά ασφαλή για θαλάσσια σπορ. Η παραλία είναι γεμάτη από ξενοδοχεία και εστιατόρια - μερικά από τα οποία βρίσκονται ακριβώς πάνω στην προκυμαία, ενώ άλλα χωρίζονται από την παραλία με  μια μεγάλη οροσειρά.

Υπάρχουν και άλλες παραλίες, συμπεριλαμβανομένης της πιο ήσυχης παραλίας Diniwid και της δεύτερης μεγαλύτερης παραλίας Bulabog, η οποία, επειδή προσελκύει τον άνεμο, είναι δημοφιλής στουςwindsurfers, kitesurfers και kiteboarders. Στην πραγματικότητα, τα έντονα χρωματισμένα πανιά από τις σανίδες αυτών των σπορ αποτελούν μέρος της ταυτότητας της παραλίας. Το Boracay είναι επίσης γνωστό για τη φύση και το οικοσύστημα του που προσφέρει τέλεια δυνατότητα για πεζοπορία, τις καλές ευκαιρίας στις αγορές, τις καταδύσεις, τα πάρτι και τα πολλά ιαματικά λουτρά που βρίσκονται στα παραθεριστικά του θέρετρα.

Κλίμα

Το Boracay έχει δύο ξεχωριστές εποχές, γνωστές ως Amihan και Habagat αντίστοιχα. Ο Amihan είναι η πιο ευνοϊκή εποχή των δύο, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο με ευχάριστους δροσερούς ανέμους  που διαρκούν μέχρι τον Φεβρουάριο. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, κυμαινόμενες από 25oC έως 32oC.

Μετά τον Φεβρουάριο, ο καιρός ζεσταίνει και κατά την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 28oC έως 38oC. Το Habagat ξεκινά στα τέλη Ιουνίου και είναι η υγρή περίοδος του νησιού, η οποία διαρκεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Αν και στην περίοδο των βροχοπτώσεων μπορεί να υπάρξουν έντονες βροχές, οι νεροποντές σπάνια διαρκούν πολύ και αντικαθίστανται πάντοτε από ηλιοφάνεια. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Habagat είναι υψηλές, όπως και τα επίπεδα υγρασίας.

Η υψηλή περίοδος διαρκεί από το Νοέμβριο έως το Μάιο, αν και ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι συχνά πολύ ζεστός. Νοέμβριος-Φεβρουάριος είναι καλύτερη περίοδος για να κάνετε κράτηση διακοπών, αφού οι θερμοκρασίες είναι πιο ανεκτές. Τα ξενοδοχεία είναιπολύ απασχολημένα αυτή την περίοδο του χρόνου οπότε το να κάνετε νωρίς κράτηση είναι απαραίτητο.

Το να επισκεφθείτε το Boracay κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών είναι εφικτό και δεδομένου ότι είναι επίσημα η χαμηλή περίοδος, οι τιμές μπορεί να είναι φθηνότερες και τα καταλύματα να είναι πολύ πιο ήσυχα. Οι νεροποντές μπορεί να είναι ενοχλητικές, αλλά δεδομένου ότι είναι συνήθως μικρές σε διάρκεια και ανάμεσα σε ηλιοφάνειες  είναι απίθανο να σας χαλάσουν τα σχέδιά.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Μπαλί, το νησί των Θεών Μαλδίβες »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com