Βολιβία

Με τις κορυφές των Άνδεων καλυμμένες από πάγο, τις κρυσταλλικές λιμνοθάλασσες, τα τραχιά πεδινά, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, τις ενωμένες κοιλάδες και τα ανεμοδαρμένα altiplano, η περίκλειστη Βολιβία είναι μία εικονική βιτρίνα του πιο συγκλονιστικού τοπίου της Νότια Αμερικής.

Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Η Βολιβία έχει εύκρατο κλίμα αλλά οι θερμοκρασίες μπορούν να διαφέρουν δραματικά μεταξύ της μέρας και της νύχτας. Η περίοδος υγρασίας είναι ο Νοέμβριος έως το Μάρτιο, οποίες σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές, και να κάνει κάποιους δρόμους να είναι αδιάβατοι. Οι βορειοανατολικές πλαγιές των Άνδεων είναι ημιτροπικές. Κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου οι αλυκές πλημμυρίζουν- είναι ένα όμορφο θέαμα, καθώς οι πεδιάδες μετατρέπονται σε καθρέφτες του ουρανού από πάνω. Ίσως ο χειμώνας να είναι η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτείτε (Μάιο – Οκτώβριο), ιδιαίτερα στις θερμές και υγρές περιοχές, καθώς είναι πιο δροσερές και στεγνές. Στις ορεινές περιοχές, βρέχει πολύ λιγότερο, παραμένουν ηλιόλουστες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά γίνεται αισθητά πιο κρύα τη νύχτα. Οι επισκέπτες μερικές φορές βρίσκουν τις ορεινές περιοχές (ειδικά τη Λα Παζ) άβολες λόγω του λεπτού αέρα που οφείλεται στο μεγάλο υψόμετρο. Οι ορεινές περιοχές μπορεί να είναι πολύ κρύες το βράδυ.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Από την άποψη του ντυσίματος, το ελαφρύ ντύσιμο, τα φυσικά υφάσματα και τα αδιάβροχα είναι τα καλύτερα. Το να φοράτε ρούχα σε στρώματα είναι μία καλή ιδέα εάν κάνετε ένα τουρ στις αλυκές – είναι πολύ κρύα τη νύχτα και νωρίς το πρωί, αλλά όταν βγαίνει ο ήλιος ζεσταίνεται γρήγορα. Πιο ζεστά ρούχα είναι απαραίτητα το βράδυ στο Αλτιπλάνο, ειδικά στη Λα Παζ, στη Ορούρο και στο Ποτοσί. Εάν χρειαστείτε πιο ζεστά ρούχα, τα μαγαζιά στη Λα Παζ και στη Σούκρε είναι ένα καλό μέρος για να βρείτε πουλόβερ και κασκόλ από αλπακά μαλλί.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Κολομβία Ουρουγουάη »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com