Μπαλί, το νησί των Θεών Προτεινόμενο

Κατηγορία: Ασία

Το Μπαλί είναι ένα από τα χιλιάδες όμορφα νησιά της Ινδονησίας και βρίσκεται ανατολικά του Java και δυτικά του Lombok. Το Μπαλί είναι πολύ γνωστό ως “Το νησί της θεάς” ή ως “Το νησί των χιλιάδων Putas/Ναών”. Το Μπαλί σχετίζεται επίσης με τον “Παράδεισο”, και όχι αδίκως.

Γενικά

Ο συνδυασμός των φιλικών, φιλόξενων ανθρώπων, οι φυσικές καλλονές του νησιού, ένας γοητευτικός οπτικός πολιτισμός εμποτισμένος με πνευματικότητα, και θεαματικές παραλίες για σπουδαίο σερφινγκ και καταδύσεις, και το καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ευχάριστο κλίμα του νησιού, έχουν καταστήσει το Μπαλί ως το αδιαφιλονίκητο “νούμερο ένα” τουριστικό προορισμό της Ινδονησίας, Αυτός είναι κι ο λόγος που το Μπαλί θεωρείται το “κορυφαίο νησί” από πολλούς επισκέπτες. Αν όλα αυτά δεν αρκούν για να πεισθείτε ότι το Μπαλί είναι τόσο υπέροχο, τότε μάθετε και αυτό: το Μπαλί ανακηρύσσεται κάθε χρόνο από τους αναγνώστες των μεγάλων ταξιδιωτικών περιοδικών ως ο πιο μαγευτικός ταξιδιωτικός προορισμός για διακοπές σ’ όλον τον κόσμο.

Οπότε, τι κάνει κάποιος στο Μπαλί; Η απάντησης είναι απεριόριστη και εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς τους ιδίους. Το Μπαλί αποτελεί υπέροχο προορισμό και επιφυλάσσει κάτι για τον καθένα. Παρόλο που δέχεται αμέτρητους τουρίστες, μπορείτε να βρείτε λίγη γαλήνη και ηρεμία αν το επιθυμείτε. Αν είστε οπαδοί των κέντρων spaμ θ’ ανακαλύψετε ότι το νησί είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των spa – από οικονομικά μέχρι πολυτελείας. Αν λατρεύετε την παραλία, σίγουρα θα συγκαταλέγετε το Μπαλί στη δεκάδα με τις αγαπημένες σας παραλίες. Αν είστε σχεδιαστής εσωτερικών χώρων ή σχεδιαστής μόδας, εδώ θα εντυπωσιασθείτε με τις πιο μοναδικές και φρέσκιες ιδέες. Ό,τι κι αν κάνετε, το Μπαλί έχει μια πτυχή ακριβώς για εσάς.

Ναι, το Μπαλί είναι πολυδιάστατο νησί. Πολιτισμός, φύση, τέχνες, κουζίνα, σπορ, ψώνια, ο,τιδήποτε – εδώ θα βρείτε μοναδικές πλευρές όλων αυτών των στοιχείων. Ακόμα κι αν δεν κάνετε απολύτως τίποτε, αυτό γίνεται με τον καλύτερο τρόπο στη Νησί του παραδείσου. Κατά τον εορτασμό του Nyepi, η ετήσια παράδοση επιτάσσει ότι οι άνθρωποι παρατηρούν τη σιωπή, σταματάνε να κάνουν ο,τιδήποτε κακό και σβήνουν εντελώς τα φώτα. Το δίχως άλλο, αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για την κουρασμένη ψυχή σας.

ΠαραλίεςΗ Kuta έχει την παραλία “νούμερο ένα” ως προς τα καθημερινά, υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Εστιατόρια θα βρείτε παντού στους δρόμους της περιοχής, όπως και στην προκυμαία. Επίσης υπάρχουν καταλύματα όλων των ειδών, από φθηνά, μικρά δωμάτια μέχρι πολυτελή θέρετρα. Η παραλία της Kuta είναι από τις πιο αγαπημένες παραλίες των τουριστών στο νησί. Το Sanur είναι εξαιρετική τοποθεσία για ν’ απολαύσετε την ανατολή του ηλίου, καθώς θα κάνετε τζόκινγκ στην παραλία με την άσπρη άμμο. Το Sanur είναι από τα πρώτα θέρετρα που αναπτύχθηκαν τουριστικά στο Μπαλί, αλλά διατηρεί τις παραδόσεις του. Σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, βρίσκονται αρχαίοι ναοί που προκαλούν δέος, χτισμένοι εδώ και αιώνες.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: Μπορακάϊ »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com