Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Οι νήσοι Αντίγκουα & Μπαρμπούντα αποτελούνται από τρία νησιά. Αντίγκουα, Μπαρμπούντα και Ρεντόνντα. Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης παίρνει μέρος στην Αντίγκουα, ένα νησί γεμάτο αίγλη όπου ακριβά γιοτ πλέουν στο λιμάνι, νεόνυμφα ζευγάρια παίζουν ξέγνοιαστα στον αφρό των κυμάτων και καταδύτες εξερευνούν πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους σε κρυστάλλινα νερά.

Καιρός και Κλίμα

Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε:
Τα νησιά απολαμβάνουν ένα πολύ ευχάριστο γλυκό τροπικό κλίμα το οποίο παραμένει ζεστό και σχετικά ξηρό όλο το χρόνο, με μικρή σχετικά διακύμανση. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από τα χαμηλά 22ο C (72ο F) σε υψηλά επίπεδα 40ο C (104ο F) όλο το χρόνο, με τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο να είναι η πιο ζεστή εποχή του χρόνου, μένοντας στην περιοχή των 30ο C (86ο F) έως 35ο C (95ο F). Οι ψυχροί άνεμοι πνέουν από τα νοτιοανατολικά επομένως η ζέστη σπάνια είναι ανυπόφορη. Σε γενικές γραμμές η υγρασία στην Αντίγκουα  και στη Μπαρμπούντα είναι αρκετά χαμηλή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είστε βουτηγμένοι σε μία κολλώδης αποπνιχτική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
Η περίοδος των βροχών διαρκεί περίπου από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι συχνή η καθημερινή βροχή σαν ντους. Υπάρχει επίσης καλή ευκαιρία για τροπικές καταιγίδες και τυφώνες σε όλα τα νησιά. Η τοποθεσία τους στη ζώνη του τυφώνα σημαίνει ότι τα νησιά είναι ευάλωτα σε ισχυρές καταιγίδες κάθε δύο ή τρία χρόνια, ενώ οι τυφώνες μπορούν να χτυπήσουν κάθε δύο έως έξι χρόνια.

Η απαιτούμενη ένδυση:
Ντύσιμο για ένα τροπικό κλίμα – ελαφριά βαμβακερά και λινά θα είναι κατάλληλα για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αλλά εκείνοι που επισκέπτονται τα νησιά από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο θα πρέπει να φέρουν μαζί αδιάβροχα.

Περισσότερα σε αυτή τη κατηγορία: « Κούβα Πουέρτο Ρίκο »

Επιλέξτε Περιοχή

FreeCurrencyRates.com